Familieworkshop Olifantenprogramma

Familieworkshop Olifantenprogramma van slurf tot staart

/

Kom alles te weten over de olifanten! Bij deze workshop krijgen kinderen en ouders per thema elk een gescheiden programma, maar blijven daarbij wel heel vlak bij elkaar. Zo knutselen of schilderen de kinderen op het terras met uitzicht op de olifanten zo’n dier, spelen we het voetsporenspel en ervaren de kinderen in een rollenspel hoe de training van olifanten in elkaar steekt. Ondertussen genieten  volwassen op hun niveau van het programma. Bij hen staan de leefwijze, ecologie en cultuurhistorische aspecten centraal.

Duur: 2 uur.
Doelgroep: Geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 5 jaar.
Minimaal aantal personen: 40
Maximale capaciteit: Circa 125 personen per twee uur. Het gezelschap wordt opgedeeld in 4 groepen en begeleid door onze gidsen.

Presentatie

Samen luisteren kinderen en volwassen in een aparte ruimte naar een boeiende PowerPoint presentatie over olifanten. Deze presentatie behandelt op een interactieve manier ‘zware thema’s’ als leefgebiedvernietiging, populatietelling, jacht etc. De gidsen gaan bijvoorbeeld in op vragen als ‘Hoe kan een boer in India voorkomen dat een olifant zijn akker leeg eet?’, ‘Ik heb geen stuk ivoor op m’n nachtkastje liggen, waarom willen mensen eigenlijk zo’n stuk tand hebben? Ook ethische kwesties als ‘Wat vindt u, is het goed of niet zo goed om als toerist op een olifant te rijden, nu u de achtergronden van deze business een beetje kent?’. Dit gedeelte van het programma geeft wordt altijd zeer gewaardeerd en als super interessant ervaren.

Geschikt voor elk weertype

Twee programmaonderdelen vinden plaats in overdekte ruimtes (de alleen voor de deelnemers toegankelijke publieksruimte van de olifantenstal en een lezingzaal bij de Desert), de andere twee programmapunten vinden rondom buitenverblijf van de olifanten plaats. Mocht het weer zeer tegenvallen, verplaatsen de Burgers’ gidsen deze twee programmapunten naar locaties onder een shelter.

Praktische informatie

Na de twee uur durende workshop kennen de deelnemers olifanten zeker ‘van slurf tot staart’! De ouders zullen daarbij vast versteld staan over wat hun kinderen al allemaal aan kennis in huis hebben! De olifanten in Burgers’ Zoo zijn wilde dieren, de deelnemers zullen daarom geen direct contact met de olifanten hebben! De kosten bedragen € 200,00 en € 30,00 per gids (max. 16 personen per gids). Bovenstaande prijzen zijn inclusief btw. 

Meer weten?

Heeft u interesse in de familieworkshop? Of heeft u wellicht nog vragen? Neem dan contact met ons op!