Familieworkshop Olifantenprogramma

Familieworkshop Olifantenprogramma

Familieworkshop

Familieworkshop Olifantenprogramma

Duur: 2 uur.
Doelgroep: Geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 5 jaar.
Minimaal aantal personen: 40
Maximale capaciteit: Circa 125 personen per twee uur. Het gezelschap wordt opgedeeld in 4 groepen en begeleid door onze gidsen.

Kinderen en ouders krijgen per thema elk een gescheiden programma, maar blijven daarbij wel heel vlak bij elkaar. Op die manier bieden de speciaal opgeleide Burgers’ gidsen maatwerk voor kinderen. Zo knutselen of schilderen de kinderen op het terras met uitzicht op de olifanten zo’n dier, spelen we het voetsporenspel en ervaren de kinderen in een rollenspel hoe de training van olifanten in elkaar steekt. Terwijl kunnen ook volwassen op hun niveau genieten van het programma, bij hun staan leefwijze, ecologie en cultuurhistorische aspecten centraal.

 

 

Samen luisteren kinderen en volwassen in een aparte ruimte naar een boeiende PowerPoint presentatie over olifanten. Deze presentatie behandelt op een interactieve manier ‘zware thema’s’ als leefgebiedvernietiging, populatietelling, jacht etc. De gidsen gaan bijvoorbeeld in op vragen als ‘Hoe kan een boer in India voorkomen dat een olifant zijn akker leeg eet?’, ‘Ik heb geen stuk ivoor op m’n nachtkastje liggen, waarom willen mensen eigenlijk zo’n stuk tand hebben? Ook ethische kwesties als ‘Wat vindt u, is het goed of niet zo goed om als toerist op een olifant te rijden, nu u de achtergronden van deze business een beetje kent?’ 
Dit gedeelte van het programma geeft wordt altijd zeer gewaardeerd en als super interessant ervaren.

Twee programmaonderdelen vinden plaats in overdekte ruimtes (de alleen voor de deelnemers toegankelijke publieksruimte van de olifantenstal en een lezingzaal bij de Desert), de andere twee programmapunten vinden rondom buitenverblijf van de olifanten plaats. Mocht het weer zeer tegenvallen, verplaatsen de Burgers’ gidsen deze twee programmapunten naar locaties onder een shelter.

Na de twee uur durende workshop kennen de deelnemers olifanten zeker ‘van slurf tot staart’! De ouders zullen daarbij vast versteld staan over wat hun kinderen al allemaal aan kennis in huis hebben!

De olifanten in Burgers’ Zoo zijn wilde dieren, de deelnemers zullen daarom geen direct contact met de olifanten hebben!

Kosten € 200,00 en € 25,00 per gids (max. 16 personen per gids)