Familieworkshop Poeslief en kattenkwaad

Familieworkshop poeslief of kattenkwaad

/

Het programma van de workshop ‘Poeslief of kattenkwaad’ leidt langs de leeuwen, tijgers, luipaarden en cheeta’s. Deze workshop bestaat uit vier onderdelen, welke de subgroep in carrousel doorlopen. Met elk ca. 25 minuten durend onderdeel zijn telkens ca. 20 personen (max. 12 kinderen en 12 volwassen) bezig. Als alle vier onderdelen uitgevoerd worden, hebben we dus een capaciteit van 80 personen per 2 uur.

Workshopdeel cheeta

Bij dit onderdeel gaat het over de biologie en jachttechniek van de sprinter (de cheeta) in vergelijking met de sociale leeuw. Er zijn museale voorwerpen om te bekijken (schedels, vachten), en de kinderen doen zelfs een sportieve sprint-quiz.
workshopdeel leeuw: Hier vertellen de gidsen iets over de rol van grote katachtigen in kunst en cultuur. De kinderen tussen 4 en 10 jaar mogen ook een knutselwerkje doen om mee naar huis te nemen.

Workshopdeel tijger

Bij onze zeldzame Sumatraanse tijgers gaat het om de bedreigingen van grote katachtigen in de natuur en mogelijke oplossingen. De kinderen kruipen ook in de huid van natuurbeschermer en proberen foto’s uit cameravallen te duiden.

Workshopdeel panter

Aan de hand van de panters leren de deelnemers alles over juiste en veilige verzorging van grote katten.

Praktische informatie

  • Minimaal aantal personen: 40
  • Bij de workshopgedeeltes volgen kinderen van 5 t/m 10 jaar hun eigen programma, gescheiden van (maar wel dichtbij) de ouders. Kinderen onder de 5 jaar blijven bij de ouders, het programma is dan echter niet op hen afgestemd.
  • Het is niet mogelijk om achter de schermen te gaan. De groepen blijven dus op de voor algemeen publiek toegankelijke paden.
  • Kosten:
    • € 200 organisatiekosten
    • Per deelnemend kind € 0,25 materiaalkosten
    • Per workshop van 2 uur per gids € 30 (afhankelijk van de hoeveelheid kinderen worden tussen 8 en 12 gidsen ingezet.

Per geboekte gids gaat € 5 naar ons natuurbehoudsproject in Belize, waar maar liefst vijf soorten katachtigen veilig in het door Burgers' Zoo gesteunde reservaat leven. 

Meer weten?

Heeft u interesse in de familieworkshop? Of heeft u wellicht nog vragen? Neem dan contact met ons op!