Nieuws

Handbaldames

Handbaldames versus de chimpansees

Na een valse start op de Olympische Spelen met een teleurstellend verlies tegen Frankrijk, heeft het Nederlands Damesteam Handbal zich uitstekend herpakt in de tweede wedstrijd tegen Argentinië. Dankzij sterk samenspel en een goede groepsdiscipline werden de Zuid-Amerikaanse dames overtuigend verslagen. Toch zouden onze handbaldames het erg zwaar krijgen als ze tegen een groep chimpansees zouden moeten spelen.

Lees verder

Dafne

Dafne Schippers versus de cheeta

Dafne Schippers is Neerlands hoop bij de dames op de 100 en 200 meter hardlopen tijdens de Olympische Spelen Rio 2016. Toch treft de wereldkampioene op de 200 meter een geduchte concurrent in het dierenrijk!

Lees verder

Epke

Epke Zonderland versus de siamang

Epke Zonderland is Olympisch kampioen op de rekstok. Hij treft echter een geduchte concurrent in het dierenrijk! Het hele lichaam van de siamang is gebouwd om zo snel en efficiënt mogelijk door de boomtoppen te kunnen slingeren.

Lees verder

Windturbines

Windturbines gebaseerd op borstvinnen bultrug

Bultruggen staan bekend om hun spectaculaire vertoningen aan het wateroppervlak, waarbij ze met hun borstvinnen op het water slaan en sprongen maken, waarbij ze soms grotendeels boven de waterspiegel komen. Deze walvissen zijn een grote inspiratiebron gebleken en dan met name de bijzondere, hobbelige vorm van hun borstvinnen.

Lees verder

Klittenband

Klittenband afgeleid van plant

Klittenband is een uitvinding van de Zwitser Georges de Mestral. Hij verbaasde zich in 1941 hoe moeilijk hij klitten uit zijn kleding en uit de vacht van zijn hond kreeg na hun gezamenlijke dagelijkse wandeling. Na een zorgvuldigere bestudering van de klitten ontdekte hij dat de klitten overal zijn voorzien van kleine haakjes, die zich in de kleding en in de hondenvacht vastgrepen.

Lees verder

Zoomerspecial:

Zoomerspecial: Zomers borrelen op het Safari-terras

In Nederland meten we weer steeds vaker zomerse temperaturen. Op ons Safari-terras is het volop genieten van de zon. Start met een frisse Radler en geniet van een prachtig uitzicht op de savanne. Kom met uw gezelschap naar Burgers' Zoo voor een Zoomers arrangement! 

Bekijk de zomerspecial

Kruip

Kruip in de huid van een diermanager

Voor welke uitdagingen worden diermanagers in een modern dierenpark geplaatst? En wat moet er gebeuren om dieren goed te kunnen houden? Ga als teambuildingsactiviteit op creatieve en interactieve wijze aan de slag met actuele vraagstukken als deze. 

Meer over deze workshop

IJsvogel

IJsvogel inspireert hogesnelheidstrein

Eén van de snelste treinen ter wereld is de Japanse hogesnelheidstrein die een topsnelheid van 300 kilometer per uur haalt. Maar wist u dat het ontwerp van deze trein is geïnspireerd op de vorm van de snavel van een ijsvogel?

Lees verder

Nieuwe

Nieuwe vergaderarrangementen

Dit is dé periode om uw zakelijke bijeenkomsten te plannen voor het komende jaar. Heeft u uw agenda voor zakelijke evenementen al op orde? U kunt online op uw gemak alle nieuwe vergaderarrangementen bekijken en alle vergaderlocaties door middel van 360 graden foto’s bezoeken. Ook bent u van harte welkom op een afspraak in Arnhem om met eigen ogen alle vergaderlocaties te bekijken.

Bekijk nieuwe arrangementen

Productontwikkeling

Productontwikkeling door goed naar de natuur te kijken

Door nauwkeurig te kijken naar bepaalde vissoorten die rond haaien kunnen zwemmen heeft de Universiteit van Perth een zwempak voor surfers ontworpen dat beschermt tegen haaienaanvallen. In Nederland wordt de vraag naar lezingen over dit onderwerp ook steeds groter. In dit artikel leest u over een aantal voorbeelden van biomimicry.

Voorbeelden van biomimicry

Dieren

Dieren blijken efficiënte managers en boekhouders

Niets menselijks is de dieren vreemd: zelfs niet qua managementvraagstukken en boekhoudkundige uitdagingen. Burgers’ Zoo heeft een nieuwe business presentatie ontwikkeld, waarbij het zakelijke gasten een verrassende kijk op de dierenwereld biedt!

Lees meer over biomimicry