Blog

Waarom

Waarom een follow-up na je event belangrijk is

Met een geslaagd evenement is het prettig terugblikken, maar ook weer snel in actie komen. Om er een volgende keer nog meer uit te kunnen halen. Profiteer van een goed natraject.

Lees het artikel

Waarom

Waarom eten tijdens evenementen verbindt

Eten prikkelt de zintuigen. Het gaat niet alleen om proeven, maar ook om zien, ruiken en verleid worden om een gerecht te eten. Enkel een lekker gerecht serveren is niet voldoende. Eten is beleven. Maak je event nog waardevoller met deze tips.

Lees het artikel

Wat

Wat is de juiste zaalopstelling voor jouw evenement?

Een goede locatie voor je zakelijke evenement is goud waard. De opstelling in de zaal of andere ruimte(s) doet veel in de beleving van je gasten. Hoe pak je het aan?

Lees het artikel

Hoe

Hoe stimuleer je netwerken tijdens je event?

Zakelijke evenementen zijn ideaal om te netwerken. Als organisator kun je het netwerken op verschillende manieren sturen. Maak je event nog waardevoller met deze tips.

Lees het artikel

De

De zeekoe in de sauna

Saunagangers zijn net zeekoeien, schrijft biologe en MT-columnist Constanze Mager. Dat klinkt niet zo complimenteus maar er zijn slechtere dieren om op te lijken.

Lees het artikel

Het

Het poetslipvisje en sociale controle

Wat we zouden doen als niemand keek, weten we alleen zelf. Het is maar goed dat er sociale controle bestaat, schrijft bioloog en columnist Constanze Mager. Net als bij het poetslipvisje.

Lees het artikel

Catering

Catering bij evenementen: 7x meer beleving

Jouw keuze voor catering draagt bij aan de beleving van je evenement. Ontdek hoe de catering bijdraagt aan het succes van jouw zakelijke evenement.

Lees het artikel

Hoe

Hoe bepaal je het budget van je evenement?

Met het opstellen van een begroting voorkom je vervelende verrassingen. Schat uitgaven en inkomsten reëel in en neem een post onvoorzien op. Bekijk onze tips voor een handige aanpak.

Lees het artikel

De

De rode kardinaal: monogaam en daardoor efficiënt

Bij het horen van het woord ‘kardinaal’ zal men niet als eerste aan monogame relaties denken. Bij het mooie zangvogeltje met deze naam is deze samenlevingsvorm echter kenmerkend. 

Lees het artikel

Livestreaming

Livestreaming voor meer betrokkenheid bij je evenement

Livestreaming creëert meer betrokkenheid bij je evenement met meer bezoekers en interactie als resultaat. Meer voordelen en praktische tips lees je hier.

Lees het artikel

Hoe

Hoe voorkom je afleiding door de smartphone tijdens je event?

De smartphone kan je gasten afleiden, maar ook betrekken bij je evenement. Ontdek hoe je de mobiele telefoon inzet voor meer interactie voor een dynamisch event.

Lees het artikel

7

7 tips voor de evaluatie van je zakelijke evenement

Het evalueren van je evenement is van grote waarde. Niet alleen feedback van gasten, maar ook van de gastlocatie, sprekers en andere betrokkenen kan je evenement nog beter maken. Hoe pak je het aan?

Lees het artikel

De

De 5 meest originele eventlocaties in Arnhem

Met een originele eventlocatie maak je een onvergetelijke indruk. Combineer je zakelijke bijeenkomst eens met een inspirerende activiteit of ambiance. Bekijk onze Arnhemse top 5.

Lees het artikel

Een

Een duurzaam evenement organiseren: tel uit je winst

Bij het houden van een evenement is rekening houden met de omgeving en natuur goed mogelijk. Duurzaam organiseren levert naast milieuwinst kostenbesparingen op. Laat je inspireren.

Lees het artikel

De

De gorilla en zijn kantoorhond

Ben je net geconcentreerd aan het werk, wil de kantoorhond met je spelen. De gorilla's in Burgers' Zoo kennen het probleem. Sommige zijn blij als het vijf uur is.

Lees het artikel

Hoe

Hoe zet je social media in voor je event?

Zet social media in om mensen te betrekken, motiveren en activeren voor jouw event. Op een manier die bij hen past en in een stijl die jouw event onderscheidt. Hoe pak je het aan?

Lees het artikel

Imponeersessies

Imponeersessies bij wenkkrabben: wie heeft de grootste?

Grijs en modderig oogt de getijdenzone van de mangrove bij eb. Het lijkt geen omgeving om leuke dierobservaties te doen, maar niets is minder waar. De mannetjes beginnen vrijwel meteen met hun naamgevend gedrag: ze wenken met hun naar verhouding reuzegrote schaar.

Lees het artikel

Hoe

Hoe zorg je voor interactiviteit in de zaal?

Een boodschap blijft beter hangen als er interactie is tussen spreker en publiek. Inleven, aansluiten en alert zijn helpen daarbij. Laat je inspireren met deze concrete tips.

Lees het artikel

7

7 tips en voorbeelden voor het organiseren van een evenement

Een evenement organiseren kost energie, maar levert je ook veel op. Ga je voor enthousiaste bezoekers, tevreden medewerkers en goede publiciteit? Mis deze tips dan niet.

Lees het artikel

Hoe

Hoe voorkom je no-shows?

Hoe voorkom je no-shows op jouw evenement?. Als mensen niet komen zonder zich af te melden, vind je dat jammer, en vooral ongewenst. We geven je graag aan een aantal tips om deze no-shows te voorkomen.

Lees het artikel

Waar

Waar je op moet letten bij het kiezen van een locatie

Hoe kies je de beste locatie voor je vergadering of ander zakelijke evenement? In dit blog krijg je tips en inspiratie voor de keuze van je locatie.

Lees het artikel

Jachtluipaard

Jachtluipaard versus zadeljakhals: specialisatie of generalisatie?

Is uw organisatie een echte vakspecialist net als de cheeta? Of bent u juist een slimme generalist, zoals de zadeljakhals? Lees alles over de voor- en nadelen voor beide roofdieren!

Lees het artikel

Symbiose:

Symbiose: samenwerking met wederzijdse voordelen

Werkt u net zo nauw samen met een collega als de anemoonvis en de anemoon? Of herkent u in uw vakgebied juist parasitaire samenwerkingen zoals de rafflesia die de liaan leegzuigt?

Lees het artikel

Leiderschapsstijlen

Leiderschapsstijlen van mensapen

Wat kenmerkt uw leiderschapsstijl? Bent u net als de gorilla een Grote Vriendelijke Reus die de groep beschermt? Of bent u sociaal vaardig, maar even wispelturig als de chimpansee?

Lees het artikel

Een

Een tropisch regenwoud managen

Hoe kun je een complex ecosysteem als een tropisch regenwoud managen, waarin planten én dieren een belangrijke rol spelen? En waarom moet daar elk jaar 25.000 kilo gesnoeid worden?

Lees het artikel

Ongewenste

Ongewenste kruisingen tussen wild en vee

De mens heeft al duizenden jaren geleden wilde schapen, geiten, runderen en varkens gedomesticeerd. Zelfs onze trouwe viervoeter de hond komt voort uit de wolf in een geschiedenis die vele millennia terugvoert. 

Lees het artikel

Professioneel

Professioneel gerunde fokprogramma’s in dierenparken

Veeteeltbedrijven zijn welbekend met intensieve fokprogramma’s om raszuivere koeien, schapen en varkens voor de toekomst te waarborgen. Maar hoe werkt dat eigenlijk in een modern dierenpark? 

Lees het artikel

Boeren

Boeren spelen essentiële rol bij herintroductie gieren

Burgers’ Zoo heeft in samenwerking met natuurbeschermers op succesvolle wijze monniksgieren in Frankrijk en vale gieren in Bulgarije in het wild uitgezet. Boeren spelen een essentiële rol in het succes van deze herintroductieprojecten.

Lees het artikel

Duurzaamheid

Duurzaamheid in de bedrijfsvoering

Duurzaam ondernemen is ‘hot’ in moderne agrarische bedrijven. De consument wordt steeds kritischer en mondiger en eist tekst en uitleg hoe een bepaald product tot stand is gekomen. Welke processen hebben er plaatsgevonden?

Lees het artikel

Varken

Varken versus (wratten)zwijn: nuttig of juist schadelijk?

Hoe de mens naar bepaalde diersoorten kijkt, hangt nauw samen met de (leef)omstandigheden waarin we met die diersoorten geconfronteerd worden. Mens-dierconflicten komen steeds vaker voor. 

Lees het artikel

Twee

Twee stuks groente: maar nauwelijks fruit!

Mensen doen onbewust nog wel eens wat aannames die niet met de praktijk overeenkomen als het om voedsel voor de dieren in moderne dierenparken gaat. Tijd om vier van de meest voorkomende gedachtes eens onder de loep te nemen!

Lees het artikel

Handbaldames

Handbaldames versus de chimpansees

Na een valse start op de Olympische Spelen met een teleurstellend verlies tegen Frankrijk, heeft het Nederlands Damesteam Handbal zich uitstekend herpakt in de tweede wedstrijd tegen Argentinië. Dankzij sterk samenspel en een goede groepsdiscipline werden de Zuid-Amerikaanse dames overtuigend verslagen. Toch zouden onze handbaldames het erg zwaar krijgen als ze tegen een groep chimpansees zouden moeten spelen.

Lees verder

Dafne

Dafne Schippers versus de cheeta

Dafne Schippers is Neerlands hoop bij de dames op de 100 en 200 meter hardlopen tijdens de Olympische Spelen Rio 2016. Toch treft de wereldkampioene op de 200 meter een geduchte concurrent in het dierenrijk!

Lees verder

Epke

Epke Zonderland versus de siamang

Epke Zonderland is Olympisch kampioen op de rekstok. Hij treft echter een geduchte concurrent in het dierenrijk! Het hele lichaam van de siamang is gebouwd om zo snel en efficiënt mogelijk door de boomtoppen te kunnen slingeren.

Lees verder

Windturbines

Windturbines gebaseerd op borstvinnen bultrug

Bultruggen staan bekend om hun spectaculaire vertoningen aan het wateroppervlak, waarbij ze met hun borstvinnen op het water slaan en sprongen maken, waarbij ze soms grotendeels boven de waterspiegel komen. Deze walvissen zijn een grote inspiratiebron gebleken en dan met name de bijzondere, hobbelige vorm van hun borstvinnen.

Lees verder

Klittenband

Klittenband afgeleid van plant

Klittenband is een uitvinding van de Zwitser Georges de Mestral. Hij verbaasde zich in 1941 hoe moeilijk hij klitten uit zijn kleding en uit de vacht van zijn hond kreeg na hun gezamenlijke dagelijkse wandeling. Na een zorgvuldigere bestudering van de klitten ontdekte hij dat de klitten overal zijn voorzien van kleine haakjes, die zich in de kleding en in de hondenvacht vastgrepen.

Lees verder

Zoomerspecial:

Zoomerspecial: Zomers borrelen op het Safari-terras

In Nederland meten we weer steeds vaker zomerse temperaturen. Op ons Safari-terras is het volop genieten van de zon. Start met een frisse Radler en geniet van een prachtig uitzicht op de savanne. Kom met uw gezelschap naar Burgers' Zoo voor een Zoomers arrangement! 

Bekijk de zomerspecial

Kruip

Kruip in de huid van een diermanager

Voor welke uitdagingen worden diermanagers in een modern dierenpark geplaatst? En wat moet er gebeuren om dieren goed te kunnen houden? Ga als teambuildingsactiviteit op creatieve en interactieve wijze aan de slag met actuele vraagstukken als deze. 

Meer over deze workshop

IJsvogel

IJsvogel inspireert hogesnelheidstrein

Eén van de snelste treinen ter wereld is de Japanse hogesnelheidstrein die een topsnelheid van 300 kilometer per uur haalt. Maar wist u dat het ontwerp van deze trein is geïnspireerd op de vorm van de snavel van een ijsvogel?

Lees verder

Nieuwe

Nieuwe vergaderarrangementen

Dit is dé periode om uw zakelijke bijeenkomsten te plannen voor het komende jaar. Heeft u uw agenda voor zakelijke evenementen al op orde? U kunt online op uw gemak alle nieuwe vergaderarrangementen bekijken en alle vergaderlocaties door middel van 360 graden foto’s bezoeken. Ook bent u van harte welkom op een afspraak in Arnhem om met eigen ogen alle vergaderlocaties te bekijken.

Bekijk nieuwe arrangementen

Productontwikkeling

Productontwikkeling door goed naar de natuur te kijken

Door nauwkeurig te kijken naar bepaalde vissoorten die rond haaien kunnen zwemmen heeft de Universiteit van Perth een zwempak voor surfers ontworpen dat beschermt tegen haaienaanvallen. In Nederland wordt de vraag naar lezingen over dit onderwerp ook steeds groter. In dit artikel leest u over een aantal voorbeelden van biomimicry.

Voorbeelden van biomimicry

Dieren

Dieren blijken efficiënte managers en boekhouders

Niets menselijks is de dieren vreemd: zelfs niet qua managementvraagstukken en boekhoudkundige uitdagingen. Burgers’ Zoo heeft een nieuwe business presentatie ontwikkeld, waarbij het zakelijke gasten een verrassende kijk op de dierenwereld biedt!

Lees meer over biomimicry