Workshop "Kruip in de huid van"

Uw gezelschap kruipt in de huid van dierverzorger en diermanager. Deze activiteit speelt zich af in de drie wereldberoemde indoor ecodisplays van Burgers’ Zoo: de Bush, de Ocean en de Desert. Onder leiding van kundige en enthousiaste rondleiders krijgen de deelnemers een indruk van elk ecodisplay. Na een stukje verkenningstocht wordt de opdracht uitgelegd. Deze wordt in groepjes uitgevoerd.

Vissenverzorger

In de Ocean kruipen de deelnemers in de huid van de vissenverzorgers. Zij moeten regelmatig de vissen tellen, zodat de populatie bekend is. Maar hoe tel je in een koraalaquarium van 750.000 liter koraalvisjes? Met goede communicatie onderling en teamwerk lukt het vast!

Bioloog

In de Desert verplaatsen zich de deelnemers zich in de rol van biologen. Het is belangrijk om te weten hoe de dieren hun verblijven gebruiken en wanneer ze rusten en actief zijn. Elke subgroep voert een kleine dierzichtbaarheidsstudie langs ratelslangen, rode lynxen en andere Desertdieren uit. Wie spot alle dieren?

Fokprogrammacoördinator

In de Bush mogen de deelnemers voor fokprogrammacoördinator spelen en in een casus beslissen wie een geschikte huwelijkskandidaat voor de drie vrouwelijke aardvarkens zou zijn. Aan de hand van karakterschetsen, stamboekprofielen en foto’s moet een keuze gemaakt worden. Als de teams zich in hun beslissing maar niet al te zeer laten leiden door de schattige foto’s, maar analytisch denken en een goed besluit nemen!

Workshop aanvragen

De workshops "Kruip in de Huid van" heeft een gemiddelde duur van twee uur. De workshop kan geboekt worden voor  groepen van minimaal 15 en maximaal 45 personen. Let wel op dat één gids maximaal 16 personen kan rondleiden. Een overzicht van de kosten vindt u in onze banquetingmap. Voor meer informatie over kunt u contact opnemen met de afdeling Sales & Events.