Ga terug

Leer en imiteer met bio-inspiratie

Bio-inspiratie: lessen uit de natuur

Bio-inspiratie: lessen uit de natuur

Planten en dieren zijn door miljoen jaar evolutie gewend om zich aan te passen. Daarom kunnen mensen veel van de natuur leren – en spieken mag! Precies dat is het vakgebied ‘bio-inspiratie’. Een bekend voorbeeld is klittenband dat van distels is afgekeken. En de huid van haaien inspireerde tot het maken van een supersnel zwempak. Boeiende parallellen vinden we tussen dieren en de werkvloer als het om de leiderschap of effectieve communicatie gaat. Werken uw mensen net zo efficiënt samen als stokstaartjes? En is uw leiderschap vergelijkbaar met dat van de zilverruggorilla? Dit zijn enkele voorbeelden van inspiratie voor uw organisatie uit de natuur. 

Hieronder vindt u een overzicht van extra activiteiten waarmee u van uw congres, relatiedag, vergadering, training of personeelsfeest een unieke ervaring kunt maken!

Met deze inspiratie uit de natuur kunnen organisaties van planten en dieren profiteren van 4 miljard jaar research & development voor hun duurzame innovaties

Arrangementen

Life is live: we gaan weer naar het werk!

Met dit compleet samengestelde themaprogramma gaat u weliswaar niet naar het werk, maar wel áán het werk! Tijdens een verrassende lezing ervaart u meer over groepsprocessen bij mensen en de meest uiteenlopende dieren. Hoe bouwen dieren een band met elkaar op, welke rituelen kennen ze als ze elkaar na een tijdje afwezigheid weer ontmoeten? Door samen met een kwinkslag naar het dierenrijk te kijken, leer je meer over je collega’s.

Leiderschap, Communicatie & Zo(o)

Met dit compleet samengestelde themaprogramma neemt u een kijkje in het dierenrijk en ziet u de sterke kanten en valkuilen bij de leiders onder de gorilla’s, chimpansees, leeuwen en andere dieren.

Video's over bio-inspiratie

De geschiedenis van bio-inspiratie

Constanze Mager is bioloog en hoofd educatie bij Koninklijke Burgers’ Zoo. Constanze begeleidt in Burgers' Zoo studenten die diergedrag observeren, leidt de rondleiders op en houdt zelf veel lezingen en workshops over allerlei onderwerpen. Ook is ze auteur van het boek Stoor nooit een vlooiende aap. In een reeks video's op het YouTube-kanaal van het Safari Meeting Centre vertelt Constanze kijkers over wat wij van o.a. collega-primaten,  neushoornvogels en cheeta’s kunnen leren over communiceren, samenwerken, motiveren, efficiënt handelen en optimaal presteren

Wat leren flamingo's ons over klantenbinding?

Hoe werk je goed samen in een team?

Leiderschap volgens de gorilla