Ga terug

Rondleidingen & themawandelingen

In Burgers' Zoo valt heel veel zelf te ontdekken, maar onder leiding van een Burgers’ gids ontdekt u nog meer! Onze enthousiaste en deskundige gidsen vertellen u tijdens een wandeling alles over het dieren- en plantenleven in Burgers' Zoo. De gidsen zijn vrijwilligers die hiervoor speciaal in Burgers' Zoo zijn opgeleid. Maak een avontuurlijke tocht door de Bush, duik in de onderwaterwereld van de Ocean of ga in een van onze andere leefwerelden op verkenningstocht! 

Themawandeling

Wilt u Burgers' Zoo eens vanuit een heel ander perspectief ervaren? Onze themawandelingen werpen een nieuwe blik op de dierenwereld. Bij deze wandelingen staat een thema centraal, zoals de vergelijking tussen het gedrag van mensen en dieren of wat we qua productontwikkeling en innovatie kunnen leren van de natuur. 

Praktische informatie

De rondleidingen duren één tot anderhalf uur. Om een optimale beleving te garanderen gaan we uit van maximaal 16 deelnemers per gids. Van elke rondleiding gaat er 5 euro naar het natuurgebied in Belize wat wij beschermen. Een overzicht van de kosten vindt u in onze informatiemap. Rondleidingen moeten minimaal vier weken van tevoren worden aangevraagd. Heeft u interesse in een rondleiding? Neem contact met ons op! 

Bekijk hieronder alle rondleidingen en themawandelingen

Rondleiding door Burgers' Mangrove

In de Mangrove ontdekt u de iconische mangrovebomen, en ziet u de wenkkrabben en degenkrabben bij eb druk bezig zijn om hun voedsel te verzamelen. Bij de zeekoeienkreek staat u oog in oog met zeekoeien!

Rondleiding door Burgers' Bush

Bij deze rondleiding gaat u op ontdekkingsreis door het tropisch regenwoud van drie verschillende werelddelen. De vochtige hitte, de geuren en geluiden laten u dit complexe leefgebied echt beleven.

Rondleiding door Burgers' Ocean

De gids neemt u mee naar de prachtige onderwaterwereld van de Ocean. U staat bij een tropische lagune en iets verderop maakt u kennis met levend koraalrif. Even verderop kijkt u in de diepte van de onmetelijke oceaan.

Rondleiding Burgers' Highlights

Moeilijk om een keuze te maken tussen een rondleiding door de Bush of een rondleiding door de Ocean? Kies dan voor een rondleiding langs de hoogtepunten. In overleg met u kiest de gids de meest handige route om aan uw wensen te voldoen.

Themawandeling Bio-inspiratie

Tijdens deze themawandeling leren u en uw gasten alles over de parallellen van de dierenwereld en mensen. In deze 75 minuten durende rondleiding worden technische en sociobiologische voorbeelden van imitatie van de natuur door de mens besproken.

Themawandeling "Niets menselijk is dieren vreemd!"

Deze themawandeling laat u de dierenwereld van Burgers’ Zoo op een verrassende en amusante wijze beleven.

Onze gasten aan het woord

Op 21 april hebben wij met ons personeel het 60-jarig jubileum van Nutrilab BV gevierd in Burgers’ Zoo. Na een gezellige ontvangst op het buitenterras hebben we een rondleiding gekregen door de Bush en Ocean, erg leerzaam en interessant! Complimenten voor de vriendelijke gidsen die ons hier zeer enthousiast in rondleidden. De rondleiding eindigde in de Ocean waar we samen met een heerlijk glaasje prosecco genoten van het uitzicht op het prachtige onderwaterleven. Het was een hele geslaagde dag!