Ga terug

Natuurbescherming

Safari Meeting Centre is zich bewust van de invloed van zijn bedrijfsactiviteiten op de omgeving en de maatschappij en wil hierin zodanig handelen, dat de natuurlijke omgeving ook voor toekomstige generaties behouden blijft. Natuurbehoud is zodoende een van onze vijf normen en waarden. Een deel van onze omzet komt daarom ten goede aan kleinere organisaties die het verschil maken op het gebied van natuurbescherming. 

Belize

Belize

Mangroves worden weleens de kraamkamer van de oceaan genoemd, omdat veel vissoorten in de mangrove het levenslicht zien, die later op volwassen leeftijd naar de oceaan trekken. Helaas worden mangroves vaak ernstig bedreigd. Ze staan wereldwijd onder druk en verdwijnen in rap tempo. Wij zetten ons in om dit kwetsbare natuurgebied te beschermen. Daarom beschermen we al bijna 30 jaar een natuurgebied in Belize ter grootte van bijna 400 vierkante kilometer, dat is ruim zeven keer zo groot als Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

Natuurbehoud in Belize
Stichting Lucie Burgers

Stichting Lucie Burgers

Stichting Lucie Burgers stimuleert en faciliteert vergelijkend gedragsonderzoek bij dieren. Het doel is om kennis over het natuurlijk gedrag van dieren en over de ecologie te bevorderen. Met deze kennis kunnen de natuurgebieden waar deze diersoorten in leven beter en efficiënter beschermd worden en kunnen bedreigde diersoorten voor de toekomst behouden worden. De stichting ondersteunt daarom vooral onderzoek naar de leefomstandigheden en het gedrag van diersoorten in het wild.

Stichting Lucie Burgers
Future For Nature

Future For Nature

Safari Meeting Centre en Burgers' Zoo hebben zich voor tien jaar lang als hoofdsponsor aan Stichting Future For Nature verbonden. Deze stichting reikt jaarlijks de Future For Nature Awards uit aan drie jonge, succesvolle natuurbeschermers die aansprekende resultaten hebben geboekt op het gebied van natuurbescherming. Jaarlijks worden tientallen projecten aangemeld die door een internationale vakjury worden beoordeeld. Naast de Future For Nature Award ontvangt elke winnaar een bedrag van € 50.000 dat zij aan hun natuurbeschermingswerk kunnen besteden.

Stichting Future For Nature