Themawandeling Bio-inspiratie

Tijdens deze themawandeling leren u en uw gasten alles over de parallellen van de dierenwereld en mensen. In deze 75 minuten durende rondleiding worden technische en sociobiologische voorbeelden van imitatie van de natuur door de mens besproken. Werken uw mensen net zo efficiënt samen als stokstaartjes? Deze dieren leven in een hechte familiegroep, waarbij verschillende taken handig verdeeld worden. Zo staat er altijd minimaal één dier op de uitkijk voor gevaar, terwijl andere groepsleden bijvoorbeeld voedsel zoeken of de jonge dieren in de gaten houden. 

Niets menselijks is dieren vreemd!

Hoe stokstaartjes samenwerken vormt voor uw organisatie slechts één van de vele inspirerende voorbeelden uit de natuur. Wat dacht u bijvoorbeeld van de managementstijl van de zilverrug, de volwassen gorillaman die de baas is van zijn groep? Ondanks zijn indrukwekkende uiterlijk is zijn managementstijl rustig en tactvol. Hij kan goed 'luisteren' en delegeren en geeft de vrouwen in zijn groep veel verantwoordelijkheid.

Bio-inspiratie
Planten en dieren zijn door miljoen jaar evolutie gewend om zich aan te passen. Daarom kunnen mensen veel van de natuur leren – en spieken mag! Precies dat is het vakgebied ‘bio-inspiratie’. 

Meer over bio-inspiratie

Leren van miljoenen jaren innovatie

Anatomische bijzonderheden en bepaalde microstructuren van dieren en planten worden door onderzoekers als basis voor hun uitvindingen gebruikt. Bekijk met uw groep buitengewone kenmerken van soorten en bedenk nieuwe toepassingen ervoor, na een ‘technische vertaalslag’! Deze inspirerende wandeling kan een inhoudelijke en motiverende aanvulling zijn op een personeelsdag of bedrijfsevenement. De themawandeling kunt u vanaf 20 personen combineren met een business lunch of walking dinner.

Rondleiding aanvragen

Om een optimale beleving te garanderen gaan we uit van maximaal 16 deelnemers per gids. Een overzicht van de kosten vindt u in onze banquetingmap. Rondleidingen moeten minimaal vier weken van tevoren worden aangevraagd. Heeft u interesse in een rondleiding? Neem contact met ons op!