Rondleiding door de Mangrove

Rondleiding door Burgers' Mangrove

In Burgers' Zoo valt heel veel zelf te ontdekken, maar onder leiding van een Burgers’ gids ontdekt u nog meer! Onze enthousiaste en deskundige gidsen vertellen u tijdens een rondleiding alles over het dieren- en plantenleven in Burgers' Zoo. De gidsen zijn vrijwilligers die hiervoor speciaal in Burgers' Zoo zijn opgeleid. 

Op ontdekkingstocht in de Mangrove

Bij de moddervlakte ontdekt u de iconische mangrovebomen, en zijn overal wenkkrabben en degenkrabben bij eb druk bezig zijn om hun voedsel te verzamelen en bij vloed om een veilig heenkomen te vinden. Ook vissen en mangrovekwallen zijn van dichtbij te spotten. Langzaam daalt u af totdat u bij de zeekoeienkreek oog in oog met zeekoeien staat dankzij een omvangrijke panoramaruit.

Het pad voert verder landinwaarts door het hoger gelegen tropisch droogbos met veel nectarplanten, waar niet alleen meer dan duizend vlinders zijn te ontdekken, maar ook andere diersoorten zoals verschillende vogels en reptielen. Natuurlijk krijgt u hier verrassende info over de prachtige tropische vlinders die Burgers’ Mangrove rijk is! Het klimaat in de hal is op warme zomerdagen 28 graden met een luchtvochtigheid van 80%, dus iets voor echte tropenliefhebbers!

 

Geïnspireerd op Belize

Burgers' Mangrove is grotendeels geïnspireerd op het in Centraal-Amerika gelegen land Belize. Al bijna 30 jaar beschermt Burgers’ Zoo een natuurgebied in Belize waar de mangrove een belangrijk onderdeel van vormt. Wereldwijd verdwijnen er grote stukken mangrove. Dit terwijl mangroves een essentiële functie voor de natuur hebben. Met de Mangrove willen we bewustwording creëren bij de bezoekers.

Praktische informatie

De rondleidingen duren ongeveer één tot anderhalf uur. Om een optimale beleving te garanderen gaan we uit van maximaal 16 deelnemers per gids. De kosten voor een gids zijn 27,94 euro exclusief btw (exclusief entree tot het park en parkeerkosten). Van elke rondleiding gaat er 5 euro naar het natuurgebied in Belize wat wij beschermen. Rondleidingen moeten minimaal vier weken van tevoren worden aangevraagd. 

Meer weten?

Wilt u uw gasten onder begeleiding van een deskundige gids Burgers' Zoo laten ervaren? Of heeft u bepaalde wensen die hier niet bij staan? Neem contact met ons op!