Lezing 'Dieren als efficiënte managers en boekhouders'
Ga terug

Lezing 'Dieren als efficiënte managers en boekhouders'

Niets menselijks is de dieren vreemd: zelfs niet qua managementvraagstukken en boekhoudkundige uitdagingen. In deze lezing biedt hoofd educatie en biologe Constanze Mager zakelijke gasten een verrassende nieuwe kijk op de dierenwereld, waarbij zij veelvuldig opmerkelijke parallellen trekt tussen de mensen- en de dierenwereld. De lezing versterkt de bijzondere thematiek en locatie van het Safari Meeting Centre in dierenpark Burgers' Zoo.

Streven naar effectiviteit en efficiëntie in het dierenrijk

Het leven op aarde bestaat circa 3,8 miljoen jaar: door een proces van ‘trial and error’ hebben diersoorten zich steeds beter weten aan te passen aan hun leefomgeving waarbij effectiviteit en efficiëntie centraal staan om te kunnen overleven. Biologe Mager schetst met treffende voorbeelden uit het dierenrijk wanneer dieren qua managementstijl kiezen voor ‘gezond egoïsme’ en wanneer er evolutionair gezien ruimte is voor altruïsme.
Altruïsme is vaak gebaseerd op wederkerigheid: ik doe nu iets voor jou in de wetenschap dat jij later iets terug doet voor mij. Denk bijvoorbeeld aan het stokstaartje dat op de wacht staat voor de rest van de groep, maar tijdens de wacht niet kan eten en zelf gevaar loopt ten prooi te vallen aan een vijand. En soms lijkt dierlijk gedrag op het eerste gezicht altruïstisch, maar blijken de dieren hier toch stiekem zelf beter van te worden.

Steun de natuur

De volledige inkomsten uit deze lezing gaan naar het natuurgebied in Belize wat wij al bijna 30 jaar beschermen. Dit mangrovegebied, ter grootte van bijna 400 vierkante kilometer, is van levensbelang voor de biodiversiteit van het leven van de oceaan. 

Lezing aanvragen

Door combinaties te maken van de biologische kennis die in het dierenpark aanwezig is en deze te vertalen naar actuele managementvraagstukken die herkenbaar zijn voor uw zakelijke gasten, kunnen uw zakelijke bijeenkomsten naar wens worden verrijkt en verdiept.

Heeft u interesse om uw gasten te verrassen met opmerkelijke parallellen tussen management- vraagstukken in mensen- en dierenwereld? Neem contact met ons op!