De 5 meest originele eventlocaties in Gelderland
Terug

De 5 meest originele eventlocaties in Gelderland

donderdag, 17 januari 2019
De 5 meest originele eventlocaties in Gelderland

Het is een hele kunst om voor je event de perfect passende locatie te vinden. Sfeervol, passend bij jouw event, goed bereikbaar, met alle benodigde faciliteiten en ook nog eens betaalbaar. Voor een standaard congreszaal of vergaderlocatie loop je niet meer warm. Je zoekt iets met meer onderscheidend vermogen. Ik heb 5 originele eventlocaties in Gelderland voor je gevonden.

Eventlocaties met beleving

Onderscheiden met de keuze voor jouw eventlocatie kan op verschillende manieren, maar het meeste effect bereik je als je bezoekers bij aankomst direct onder de indruk zijn. Je komt als bezoeker op een locatie die iets te vertellen heeft. Je beleeft het mee. Dat kan door:

  • rijke historie
  • kracht van de natuur
  • industrieel erfgoed
  • cultuur in al zijn facetten
  • bijzondere architectuur

Je kiest als organisator niet alleen voor een mooie plek. Je gastheer of -vrouw en het personeel moeten aanvoelen waar jij met je event naartoe wilt, net even dat stapje extra zetten en natuurlijk de faciliteiten uitstekend op orde hebben, van catering tot de technische voorzieningen.

Gelderse eventlocaties met beleving

Wat ons betreft is er in Gelderland voldoende keuze in originele eventlocaties met een grote belevingswaarde.

Voor ons is dit de top 5:

  1. Safari Meeting Centre midden in Burgers’ Zoo
  2. De Garage Radio Kootwijk
  3. Nederlands Openluchtmuseum
  4. Hotel ’t Speulderbos
  5. Honigcomplex Nijmegen

Safari Meeting Centre midden in Burgers’ Zoo

Natuurlijk zijn wij trots op onze eigen eventlocatie. In het Safari Meeting Centre ontvang je jouw gasten in een groene omgeving. De leefomgeving van de bewoners van Burgers’ Zoo waar we bij zakelijke evenementen graag de nadruk op leggen. Zo kijk je vanuit de diverse ruimtes uit over de Safarivlakte of de Bush. Met een rondleiding door een Burgers’ Zoo gids, een workshop over het leiderschap van de gorilla of teambuilding met een ontdekkingstocht door onze Bush maak je jouw zakelijke bijeenkomst tot een bijzondere belevenis. Maak de ervaring compleet met een afsluitende borrel op het Safari-terras.

De Garage: terug naar Radio Kootwijk

Een heel andere beleving krijg je bij de industriële eventlocatie De Garage in Hoog Soeren, op het voormalige zenderpark Radio Kootwijk. Een plek die een belangrijke rol speelde in de communicatie met het toenmalige Nederlands-Indië. Het terrein eromheen is een prachtig gebied voor wandelaars en fietsers én wild. In deze omgeving vergaderen, werken aan de teamgeest of nieuwe ideeën voor je bedrijf ontwikkelen is geen straf. In een stijlvolle retro-uitstraling met diverse ruimtes en uitgebreide cateringmogelijkheden is niet alleen de omgeving maar ook De Garage een inspirerende plek voor je event.

Nederlands Openluchtmuseum: geschiedenis als decor

Onze eigen Nederlandse geschiedenis als decor van jouw evenement. Het Nederlands Openluchtmuseum heeft diverse locaties voor congressen, vergaderingen en andere bedrijfsevenementen. De koepel van het authentieke Canongebouw is dé plek voor presentaties waar je wordt omgeven door beeld en geluid. De monumentale kasteelboerderij biedt een sfeervolle ruimte voor 375 gasten, perfect voor bijvoorbeeld een bedrijfsfeest. En in de Amsterdamse kroeg van tante Stien is het altijd gezellig afsluiten. Het 44 hectare grote park is geschikt voor zowel indoor als outdoor evenementen. En het is prima met auto en per openbaar vervoer te bereiken.

Hotel ’t Speulderbos: rustpunt in het groen

Een hotel lijkt op zich niet bijzonder, maar hotel ’t Speulderbos steelt je hart door de ligging in de Veluwse bossen. Een geweldig rustgevende locatie en daarmee uitermate geschikt voor teambesprekingen en brainstormsessies, maar ook grotere evenementen tot 750 personen. De faciliteiten zijn bovendien multifunctioneel: van een theaterzaal tot buitenvergadermogelijkheden en een creatieve ruimte met speelse zit- en hangplekken en een whiteboardmuur. Met gratis parkeren en een shuttleservice tussen het hotel en het station van Putten is ook over de bereikbaarheid goed nagedacht.

Honigcomplex: industrieel en flexibel

Het voormalige fabriekscomplex van de soepen- en sauzenfabrikant Honig gelegen aan de Waal in Nijmegen heeft een markante industriële uitstraling. Het kenmerkende silogebouw in het westelijk deel van Nijmegen is nog steeds beeldbepalend. Maar ook veel langer geleden was het een herkenbare plek, er stond een grote Romeinse stad waarvan bij opgravingen nog steeds restanten worden teruggevonden. Het is een evenementenlocatie waarmee je dankzij de meedenkende exploitanten echt alle kanten op kunt: van beurs tot feest, van congres tot personeelsdag.

Jouw toplocaties?

Gelderland biedt veel meer mogelijkheden voor locaties voor een zakelijk event. Het zou leuk zijn om te weten waar jij enthousiast over bent. We zijn benieuwd of jij nog een toplocatie in Gelderland kent die je aanbeveelt.

Dit artikel is geschreven door Josine Wouters, Hoofd Sales & Events van het Safari Meeting Centre. Het werd eerder gepubliceerd op eventbranche.nl.

Reacties


Meer nieuws


Een beetje plannen is het nieuwe normaal

Een beetje plannen is het nieuwe normaal

maandag, 17 augustus 2020

We krabbelen wel weer op na de corona-crisis maar voorlopig zullen een paar zaken net even wat anders lopen dan we gewend waren. Allemaal begrijpelijk, uiteraard, maar het gaat om veranderingen waar we niet zelf voor gekozen hebben. En dan gaan bij veel mensen van tevoren de nekharen al bijna overeind staan en de hakken in het zand!

Lees meer
Mogelijkheden vanaf 1 september

Mogelijkheden vanaf 1 september

maandag, 03 augustus 2020

Vanaf dinsdag 1 september 2020 gaan wij weer groepen ontvangen in het Safari Meeting Centre! Om uw bezoek veilig en verantwoord te laten verlopen hebben we druk gewerkt om aan de 1,5 meter-maatschappij te voldoen. In dit overzicht vindt u de informatie van het Safari Meeting Centre die voor u als opdrachtgever van belang is voor uw evenement.

 

 

 

Lees meer
Wie is nu de mol? Iedereen!

Wie is nu de mol? Iedereen!

dinsdag, 07 april 2020

De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus dwingen ons allemaal tot flinke aanpassingen van ons gedrag. Een dergelijke gedragsverandering van een heel volk is normaliter niet makkelijk voor elkaar te krijgen; maar een moreel appel in combinatie met een scheutje angst heeft razendsnel resultaat geboekt.

Lees meer