Waar je op moet letten bij het kiezen van een locatie
Terug

Waar je op moet letten bij het kiezen van een locatie

woensdag, 11 april 2018
Waar je op moet letten bij het kiezen van een locatie

Zomaar een standaard zaal boeken voor een evenement of bijeenkomst is tegenwoordig niet meer voldoende. Jouw gasten verwachten naast een aantrekkelijk programma ook een goed verzorgde en liefst verrassende locatie. De ontvangst en faciliteiten zijn mede bepalend voor het succes van een meeting of evenement.

Waarmee moet je rekening houden bij de locatiekeuze?

Wij draaien het liever om. Een perfecte locatie houdt rekening met dat wat voor het slagen van jouw bijeenkomst of evenement van belang is. Je kiest dan niet meer voor een locatie die wel geschikt is, maar een locatie waar je alles vindt dat je nodig hebt en net dat beetje extra. Wat dat is, leggen we graag uit.

Sfeer als belevenis

De perfecte locatie biedt je gasten een belevenis. Het is een gastvrije omgeving waar zij zich snel thuis voelen. Een locatie die verrast door de bijzondere omgeving, een opvallende pand, een stijlvol interieur. En bovendien een locatie die inspireert. Het is veel meer dan een gebouw met zalen of een ruimte met tafels en stoelen. Je geeft mensen even het gevoel ergens anders te zijn. Zo waan je je in het Safari Meeting Centre zich met de -tot in detail uitgewerkte- Oost-Afrikaanse inrichting en de ligging aan de savannevlakte echt even in Afrika.

Voorzieningen tiptop voor elkaar

Bij een geschikte locatie voor een zakelijke bijeenkomst, een congres, vergadering, training of een receptie zijn alle voorzieningen tiptop voor elkaar. Denk hierbij aan:

 • Audiovisuele middelen als geluid, licht, video, beamer en scherm
 • Voldoende stroomaansluitingen
 • Verduisteringsmogelijkheden
 • Een stabiele WiFi-verbinding
 • Podium

Je maakt zonder extra voorwaarden gebruik van deze voorzieningen. En bij vragen of problemen is er een medewerker voor technische ondersteuning beschikbaar. Gedoe met jassen is er niet door voldoende ruimte in garderobes en er zijn voldoende toiletten.

Bereikbaar en toegankelijk

Ook makkelijk vindbaar en goed bereikbaar zijn van de locatie is een belangrijke factor. Het bepaalt hoe mensen op de locatie aankomen en hoe ze de bijeenkomst ingaan; op tijd en ontspannen of gehaast en misschien zelfs een tikkeltje verhit. De perfecte zakelijke locatie is daarom goed bereikbaarheid met de auto en het openbaar vervoer. Er zijn voldoende parkeerplaatsen, ook voor minder validen.

Catering volledig verzorgd

Goede catering uit zich in verse producten, waarbij met de voorkeuren van de gasten rekening is gehouden. Dieetwensen zijn in te vullen en ook seizoens- en streekproducten zijn onderdeel van het assortiment. Voor het plannen van de inhoud, de gewenste momenten en de plekken van serveren van het eten en drinken gaat de exploitant met u in overleg. 

Extra activiteiten en entertainment

Bij het maken van een keuze voor een locatie moet het totale plaatje kloppen. Bepaalde extra’s voegen nog meer toe aan een evenement. Zo zijn er locaties waar entertainment en andere activiteiten ingezet kunnen worden. Heel geschikt voor relatiedagen, thema-bijeenkomsten over bijvoorbeeld samenwerken en leidinggeven, maar ook ter inspiratie voor vernieuwingen.

Zo bieden we in het Safari Meeting Centre extra activiteiten aan, allemaal onder eenzelfde thema: bio-inspiratie. Hierbij maken we een vergelijking tussen de mensen- en dierenwereld. Laat bijvoorbeeld een van onze biologen vertellen over de leiderschapsstijlen van gorilla’s en stokstaartjes. Leuk en leerzaam!

Alle punten op een rijtje

Om het je makkelijk te maken, zetten we alle punten nog een keer op een rijtje, zodat je ze als checklist kunt gebruiken:

 1. Sfeer, inspiratie en beleving
 2. Alle benodigde voorzieningen voorhanden
 3. Bereikbaarheid met auto én openbaar vervoer
 4. Toegankelijkheid voor mensen met beperkingen
 5. Cateringmogelijkheden
 6. Extra activiteiten

Een perfecte locatie maakt het organiseren van een zakelijke bijeenkomst tot een eenvoudigere opgave. Aan alles is gedacht en in overleg is vrijwel alles mogelijk. In het Safari Meeting Centre zijn dat onze uitgangspunten. Maak met de locatie van jouw keuze een succes van jouw evenement.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op Events.nl. Bron foto: CaseWare Nederland.

Reacties


Meer nieuws


Een beetje plannen is het nieuwe normaal

Een beetje plannen is het nieuwe normaal

maandag, 17 augustus 2020

We krabbelen wel weer op na de corona-crisis maar voorlopig zullen een paar zaken net even wat anders lopen dan we gewend waren. Allemaal begrijpelijk, uiteraard, maar het gaat om veranderingen waar we niet zelf voor gekozen hebben. En dan gaan bij veel mensen van tevoren de nekharen al bijna overeind staan en de hakken in het zand!

Lees meer
Mogelijkheden (1,5 meter)

Mogelijkheden (1,5 meter)

maandag, 03 augustus 2020

Om uw bezoek veilig en verantwoord te laten verlopen hebben we druk gewerkt om aan de 1,5 meter-maatschappij te voldoen. In dit overzicht vindt u de informatie van het Safari Meeting Centre die voor u als opdrachtgever van belang is voor uw evenement.

 

 

 

Lees meer