Afstand houden is ook voor dieren belangrijk! 
Terug

Afstand houden is ook voor dieren belangrijk! 

dinsdag, 07 april 2020
Afstand houden is ook voor dieren belangrijk! 

Het motto is vandaag de dag nog altijd: houd afstand. Nu is dat best wel een lastige opgave voor ons: de Homo sapiens. Als primaat zijn wij vanuit ons oergedrag immers behoorlijk aanrakerig.

Bij bepaalde diersoorten is dat wel anders, die vinden het juist fijn om afstand te bewaren….. 

Bijvoorbeeld panters: een soortgenoot aanraken zou echt helemaal nooit in hun hoofd opkomen! Als je als soortgenoot binnen het bereik van een pootlengte komt, dan kun je als antwoord meteen een flinke uithaal verwachten!

Zwaluwen verzamelen zich voor hun vertrek naar het verre zuiden op elektriciteitskabels, maar ze houden onderling wel netjes afstand.

Vissen die in scholen zwemmen zoeken de drukte weliswaar op, maar doen dan wel enorm hun best om afstand te bewaren en elkaar vooral niet aan te raken!

De aap vindt: je mag echt alleen maar binnen één armlengte in mijn bereik komen als je voor 100% te vertrouwen bent. Een armlengte afstand zou overigens best een handige ‘biologische maat’ kunnen zijn….

Jammer alleen, dat onze armen wat te kort zijn voor de nieuwe anderhalve meter maatschappij. Daar heeft de gibbon geen last van want deze boomacrobaat heeft zulke lange armen, dat hij rechtopstaand met zijn vingertoppen de grond kan raken. Leuk om te weten: als de gibbon net zo groot was als een mens, dan zou één armlengte precies voldoen aan de RIVM regels.

Reacties


Meer nieuws


Een beetje plannen is het nieuwe normaal

Een beetje plannen is het nieuwe normaal

maandag, 17 augustus 2020

We krabbelen wel weer op na de corona-crisis maar voorlopig zullen een paar zaken net even wat anders lopen dan we gewend waren. Allemaal begrijpelijk, uiteraard, maar het gaat om veranderingen waar we niet zelf voor gekozen hebben. En dan gaan bij veel mensen van tevoren de nekharen al bijna overeind staan en de hakken in het zand!

Lees meer
Mogelijkheden vanaf 1 september

Mogelijkheden vanaf 1 september

maandag, 03 augustus 2020

Vanaf 1 september 2020 gaan wij weer groepen ontvangen in het Safari Meeting Centre! Om uw bezoek veilig en verantwoord te laten verlopen hebben we druk gewerkt om aan de 1,5 meter-maatschappij te voldoen. In dit overzicht vindt u de informatie van het Safari Meeting Centre die voor u als opdrachtgever van belang is voor uw evenement.

 

 

 

Lees meer
Wie is nu de mol? Iedereen!

Wie is nu de mol? Iedereen!

dinsdag, 07 april 2020

De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus dwingen ons allemaal tot flinke aanpassingen van ons gedrag. Een dergelijke gedragsverandering van een heel volk is normaliter niet makkelijk voor elkaar te krijgen; maar een moreel appel in combinatie met een scheutje angst heeft razendsnel resultaat geboekt.

Lees meer