De 5 meest originele eventlocaties in Arnhem
Terug

De 5 meest originele eventlocaties in Arnhem

woensdag, 04 juli 2018

Een goede locatie voor je evenement in Arnhem zoeken is niet zo’n probleem. Er zijn genoeg hotels en zalencentra met prima faciliteiten en een goed aanbod aan catering en technische voorzieningen. Maar is dat wat je wilt? Je gasten verrassen, inspireren en energie bezorgen met een bijzondere locatie, zou dat niet veel mooier zijn?

Locaties die verrassen

De keuze van de locatie voor je evenement is belangrijker dan je denkt. Het is letterlijk de binnenkomer. Zodra je gasten een stap over de drempel zetten, en liever nog; zodra ze de locatie in beeld krijgen, wil je een onvergetelijke indruk maken. Locaties kunnen op verschillende manieren verrassen via:

  • historie
  • natuur
  • cultuur
  • architectuur
  • technische innovaties

Natuurlijk moet het totale plaatje kloppen. Niet alleen het pand en de omgeving zijn bepalend. Ook de catering, het sanitair, de technische voorzieningen en de klantgerichtheid van het personeel tellen mee in de beleving van je event.

Stad met rijke historie

Arnhem is bij uitstek een stad van historie, maar ook natuur en cultuur. Dat uit zich ook in goed bewaarde panden, groene gebieden en bijzondere locaties. Voor zakelijke bijeenkomsten en evenementen is er dan ook volop keuze. Voor ons is dit de top 5:

  1. Safari Meeting Centre in Burgers’ Zoo
  2. Nederlands Openluchtmuseum
  3. Landgoed Groot Warnsborn
  4. Musis & Stadstheater Arnhem
  5. GelreDome

Safari Meeting Centre midden in Burgers Zoo

Safari Meeting Centre midden in Burgers’ Zoo

Natuurlijk zijn wij trots op onze eigen eventlocatie. In het Safari Meeting Centre ontvang je jouw gasten in een groene omgeving. De leefomgeving van de bewoners van Burgers’ Zoo waar we bij zakelijke evenementen graag de nadruk op leggen. Zo kijk je vanuit de diverse ruimtes uit over de Safarivlakte of de Bush. Met een rondleiding door een Burgers’ Zoo gids, een workshop over het leiderschap van de gorilla of teambuilding met een ontdekkingstocht door onze Bush maak je jouw zakelijke bijeenkomst tot een bijzondere belevenis. Maak de ervaring compleet met een afsluitende borrel op het Safari-terras.

Openluchtmuseum

Nederlands Openluchtmuseum: geschiedenis als decor

Onze Nederlandse geschiedenis als decor van jouw evenement. Het Nederlands Openluchtmuseum biedt diverse mogelijkheden voor congressen, vergaderingen en andere bedrijfsevenementen. De koepel van het authentieke Canongebouw is dé plek voor presentaties waar je wordt omgeven door beeld en geluid. De monumentale kasteelboerderij biedt een sfeervolle ruimte voor 375 gasten, perfect voor bijvoorbeeld een bedrijfsfeest. In de Amsterdamse kroeg van tante Stien is het altijd gezellig afsluiten. Het 44 hectare grote park is geschikt voor zowel in- als outdoor evenementen. En is prima met auto en per openbaar vervoer te bereiken.

Landgoed Groot Warnsborn: ruimte voor rust en ontspanning

Het eeuwenoude Gelderse Landgoed Groot Warnsborn, gelegen op de Veluwe en op slechts 5 minuten rijden van het centrum van Arnhem, is een sfeervolle plek om in een prachtige groene omgeving te vergaderen. Ideaal om te combineren met een diner, overnachting en ontspannende activiteiten in het omringende rijksmonumentale bos. De hotelaccommodatie is geschikt voor wat kleinere gezelschappen tot 125 personen. De buitenplaats van zo’n 750 ha. biedt alle mogelijkheden om te wandelen, fietsen, klootschieten, een koetsentocht te maken of een andere ontspannende invulling te kiezen.

Musis Stadstheater

Musis & Stadstheater Arnhem: ontmoeting met cultuur

Voor kleine tot grotere zakelijke bijeenkomsten van max. 3000 bezoekers is het Musis & Stadstheater Arnhem een aanrader. Een bijzondere combinatie van klassiek en modern, zowel qua pand en interieur als de voorstellingen die er de revue passeren. De nieuwe multifunctionele Parkzaal is van alle moderne technieken voorzien. Door de ligging in hartje Arnhem is de locatie op loopafstand van bus- en treinvoorzieningen en er is parkeergelegenheid in een garage voor de deur. Een ideale locatie voor een zakelijke ontmoeting met een cultureel tintje. Voor een heerlijk diner of gezellige borrel kunnen groepen terecht in restaurant JANS’, dat gesitueerd is aan de voorzijde van Musis.

Gelredome

GelreDome: sportieve omgeving

Het Arnhemse multifunctionele stadion GelreDome is een goed geoutilleerde accommodatie voor vergaderingen, workshops of grotere bedrijfsbijeenkomsten tot wel 40.000 personen. Ook een gezellige borrel in een van de skyboxen is mogelijk. Met zo’n 4.000 eigen gratis parkeerplaatsen is deze locatie van alle gemakken voorzien. Tijdens een rondleiding door het GelreDome kunnen je gasten meekijken achter de schermen van deze professionele accommodatie, Arnhems trots Vitesse en alle topartiesten die hier al eens optraden.

Meer ideeën?

Onze keus is natuurlijk maar een greep uit de vele mogelijkheden. Heb jij suggesties voor andere originele eventlocaties in Arnhem die jou hebben verrast? Deel jouw ervaringen met ons.

Dit artikel werd eerder gepubliceerd op de website van events.nl. Bron foto: Vakmedianet / Coen de Jong

Reacties


Meer nieuws


Een beetje plannen is het nieuwe normaal

Een beetje plannen is het nieuwe normaal

maandag, 17 augustus 2020

We krabbelen wel weer op na de corona-crisis maar voorlopig zullen een paar zaken net even wat anders lopen dan we gewend waren. Allemaal begrijpelijk, uiteraard, maar het gaat om veranderingen waar we niet zelf voor gekozen hebben. En dan gaan bij veel mensen van tevoren de nekharen al bijna overeind staan en de hakken in het zand!

Lees meer
Mogelijkheden vanaf 1 september

Mogelijkheden vanaf 1 september

maandag, 03 augustus 2020

Vanaf 1 september 2020 gaan wij weer groepen ontvangen in het Safari Meeting Centre! Om uw bezoek veilig en verantwoord te laten verlopen hebben we druk gewerkt om aan de 1,5 meter-maatschappij te voldoen. In dit overzicht vindt u de informatie van het Safari Meeting Centre die voor u als opdrachtgever van belang is voor uw evenement.

 

 

 

Lees meer
Wie is nu de mol? Iedereen!

Wie is nu de mol? Iedereen!

dinsdag, 07 april 2020

De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus dwingen ons allemaal tot flinke aanpassingen van ons gedrag. Een dergelijke gedragsverandering van een heel volk is normaliter niet makkelijk voor elkaar te krijgen; maar een moreel appel in combinatie met een scheutje angst heeft razendsnel resultaat geboekt.

Lees meer