Eventlocatie nodig? Denk verder dan de Randstad
Terug

Eventlocatie nodig? Denk verder dan de Randstad

woensdag, 15 januari 2020
Eventlocatie nodig? Denk verder dan de Randstad

In de zoektocht naar een goede eventlocatie, denken veel event organisatoren snel aan (grote) steden in de Randstad. Grote kans dat je zoekt op “eventlocatie Amsterdam” of “congrescentrum Utrecht”. Is dit wel de juiste manier om te zoeken naar een locatie? Je wilt namelijk een eventlocatie die goed bereikbaar is en dat zijn de locaties in bijvoorbeeld Amsterdam of Utrecht lang niet altijd. En de geografische locatie is ook niet alles, blijkt. Wat is nu echt belangrijk bij het zoeken (en vinden) van jouw ideale eventlocatie?

Locatieonderzoek

Vaak zul je uit gewoonte zoeken naar een eventlocatie in de buurt, als je een evenement gaat organiseren. Op zich een logische gedachte, maar als we kijken naar het locatieonderzoek dat GreaterVenues heeft uitgevoerd, blijkt dat er aspecten zijn die veel belangrijker zijn dan het hebben van een locatie in de Randstad. 

Gezelligheid en huiselijkheid

De uitstraling en sfeer van een locatie wordt door veel bedrijven genoemd als het belangrijkste criterium om wel of niet voor een locatie te kiezen. Een goede uitstraling kan zorgen voor een sfeer waarin mensen goed kunnen samenwerken, leren of overleggen. Een goede eventlocatie is gezellig, huiselijk en heeft geen kantoor-gevoel.

Bereikbaarheid

In het locatieonderzoek is een grote toename te zien van mensen die een hogere prioriteit stellen aan de bereikbaarheid van een locatie en de parkeergelegenheid die een locatie biedt. Logisch ook, want binnen de Randstad ben je soms langer onderweg dan naar een eventlocatie buiten de ring. Neem ons eigen Safari Meeting Centre, gelegen aan de rand van Arnhem, en ligt bij twee snelwegen (A12 en A50) waardoor onze locatie vanuit heel Nederland zeer makkelijk te bereiken is. Met buslijn 3 zijn gasten binnen een kwartier op Arnhem Centraal Station, vanuit waar er treinverbindingen zijn naar o.a. Amsterdam, Utrecht en Rotterdam.

Omgeving

De omgeving van de eventlocatie is ook erg belangrijk voor eventplanners. De omgeving is na de sfeer het belangrijkste criterium om wel of niet voor een locatie te kiezen. Uitkijken op mooie bossen of een levendige straat, maakt je event een stuk leuker dan een saai industrieterrein. Bovendien kan een alternatieve stad ook een mooie kans zijn om het evenement kleur te geven.

Bijzondere locatie

Mensen zoeken steeds vaker naar een bijzondere locatie om hun event te laten plaatsvinden. Het mag dan geen locatie zijn met een hoog ‘kroonluchter-gehalte’, die vallen minder goed in de smaak. De voorkeur gaat uit naar een locatie die huiselijk en authentiek is. Het Safari Meeting Center is hier weer een goed voorbeeld van: hier kijk je tijdens je congres, event of vergadering uit op de savanne van de Safari en het tropisch regenwoud van de Bush van Burgers’ Zoo. 

Conclusie

Als je de volgende keer dat je een event plant, buiten de Randstad probeert te denken, gaat er een heel land aan mooie locaties voor je open. Laat je niet beperken door jouw geografische plaatsing in Amsterdam of Utrecht, want de kans is groot dat je net zo snel (dan al niet sneller) bij een locatie buiten de Randstad bent.

Reacties


Meer nieuws


Wie is nu de mol? Iedereen!

Wie is nu de mol? Iedereen!

dinsdag, 07 april 2020

De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus dwingen ons allemaal tot flinke aanpassingen van ons gedrag. Een dergelijke gedragsverandering van een heel volk is normaliter niet makkelijk voor elkaar te krijgen; maar een moreel appel in combinatie met een scheutje angst heeft razendsnel resultaat geboekt.

Lees meer
Wat je niet moet vergeten bij het versturen van de uitnodigingen

Wat je niet moet vergeten bij het versturen van de uitnodigingen

woensdag, 11 maart 2020

Het versturen van een uitnodiging klinkt simpel, maar er komt meer bij kijken dan je denkt. Je begint met aankondiging van je event voordat je de officiële uitnodiging verstuurt, en vraag je aan je gasten of ze die datum vrij kunnen houden. Maar naar wie mag je die uitnodiging eigenlijk allemaal sturen? En wat zet je dan in zo’n uitnodiging?

Lees meer
De hyena hoeft geen Facebook

De hyena hoeft geen Facebook

vrijdag, 21 februari 2020

Mensen raken al sinds mensenheugenis geïnspireerd door de natuur. Allereerst natuurlijk omdat we er zelf deel van uitmaken. Maar daarnaast kunnen we ook veel leren van dieren en natuur. 

Lees meer