Eventlocatie nodig? Denk verder dan de Randstad
Terug

Eventlocatie nodig? Denk verder dan de Randstad

woensdag, 15 januari 2020
Eventlocatie nodig? Denk verder dan de Randstad

In de zoektocht naar een goede eventlocatie, denken veel event organisatoren snel aan (grote) steden in de Randstad. Grote kans dat je zoekt op “eventlocatie Amsterdam” of “congrescentrum Utrecht”. Is dit wel de juiste manier om te zoeken naar een locatie? Je wilt namelijk een eventlocatie die goed bereikbaar is en dat zijn de locaties in bijvoorbeeld Amsterdam of Utrecht lang niet altijd. En de geografische locatie is ook niet alles, blijkt. Wat is nu echt belangrijk bij het zoeken (en vinden) van jouw ideale eventlocatie?

Locatieonderzoek

Vaak zul je uit gewoonte zoeken naar een eventlocatie in de buurt, als je een evenement gaat organiseren. Op zich een logische gedachte, maar als we kijken naar het locatieonderzoek dat GreaterVenues heeft uitgevoerd, blijkt dat er aspecten zijn die veel belangrijker zijn dan het hebben van een locatie in de Randstad. 

Gezelligheid en huiselijkheid

De uitstraling en sfeer van een locatie wordt door veel bedrijven genoemd als het belangrijkste criterium om wel of niet voor een locatie te kiezen. Een goede uitstraling kan zorgen voor een sfeer waarin mensen goed kunnen samenwerken, leren of overleggen. Een goede eventlocatie is gezellig, huiselijk en heeft geen kantoor-gevoel.

Bereikbaarheid

In het locatieonderzoek is een grote toename te zien van mensen die een hogere prioriteit stellen aan de bereikbaarheid van een locatie en de parkeergelegenheid die een locatie biedt. Logisch ook, want binnen de Randstad ben je soms langer onderweg dan naar een eventlocatie buiten de ring. Neem ons eigen Safari Meeting Centre, gelegen aan de rand van Arnhem, en ligt bij twee snelwegen (A12 en A50) waardoor onze locatie vanuit heel Nederland zeer makkelijk te bereiken is. Met buslijn 3 zijn gasten binnen een kwartier op Arnhem Centraal Station, vanuit waar er treinverbindingen zijn naar o.a. Amsterdam, Utrecht en Rotterdam.

Omgeving

De omgeving van de eventlocatie is ook erg belangrijk voor eventplanners. De omgeving is na de sfeer het belangrijkste criterium om wel of niet voor een locatie te kiezen. Uitkijken op mooie bossen of een levendige straat, maakt je event een stuk leuker dan een saai industrieterrein. Bovendien kan een alternatieve stad ook een mooie kans zijn om het evenement kleur te geven.

Bijzondere locatie

Mensen zoeken steeds vaker naar een bijzondere locatie om hun event te laten plaatsvinden. Het mag dan geen locatie zijn met een hoog ‘kroonluchter-gehalte’, die vallen minder goed in de smaak. De voorkeur gaat uit naar een locatie die huiselijk en authentiek is. Het Safari Meeting Center is hier weer een goed voorbeeld van: hier kijk je tijdens je congres, event of vergadering uit op de savanne van de Safari en het tropisch regenwoud van de Bush van Burgers’ Zoo. 

Conclusie

Als je de volgende keer dat je een event plant, buiten de Randstad probeert te denken, gaat er een heel land aan mooie locaties voor je open. Laat je niet beperken door jouw geografische plaatsing in Amsterdam of Utrecht, want de kans is groot dat je net zo snel (dan al niet sneller) bij een locatie buiten de Randstad bent.

Reacties


Meer nieuws


Dit ​moet je doen voor een soepele registratie bij jouw evenement 

Dit ​moet je doen voor een soepele registratie bij jouw evenement 

woensdag, 11 december 2019

Het registratiemoment is vaak een van de eerste contactmomenten die je hebt met je bezoekers. Je hoopt natuurlijk dat ze met volle teugen genieten van al je goede presentaties, maar je krijgt niet snel nog een kans om een eerste indruk te maken. Met zo’n goede eerste indruk voorkom je dat mensen niet op komen dagen. Daarom is juist het registratiemoment een belangrijk punt om goed op orde te hebben. In dit artikel bespreken we wat je kunt doen om de registratie soepel te laten verlopen.

Lees meer
Arnhem het podium voor een meerdaags event

Arnhem het podium voor een meerdaags event

vrijdag, 22 november 2019

en internationaal event organiseren in Nederland.. vaak wordt er dan gekozen voor Amsterdam. Maar Nederland heeft uiteraard veel meer te bieden, zo bewijst Wisse Kommunikatie met het ‘Data Know Better’-event dat zij oktober dit jaar organiseerde. De organisatie besloot het over een andere boeg te gooien en het internationale gezelschap in Arnhem te ontvangen. 

Lees meer
Zo organiseer je een duurzaam evenement

Zo organiseer je een duurzaam evenement

woensdag, 30 oktober 2019

Duurzaamheid en zorg voor onze wereld moet bij iedereen inmiddels wel een punt op de agenda zijn. Als bedrijf wil je natuurlijk graag laten zien dat je hard probeert bij te dragen aan een betere wereld. Dat doe je door je eigen bedrijfsvoering te verduurzamen, maar je laat het ook zien door dingen je je organiseert.

Lees meer