Eventlocatie nodig? Denk verder dan de Randstad
Terug

Eventlocatie nodig? Denk verder dan de Randstad

woensdag, 15 januari 2020
Eventlocatie nodig? Denk verder dan de Randstad

In de zoektocht naar een goede eventlocatie, denken veel event organisatoren snel aan (grote) steden in de Randstad. Grote kans dat je zoekt op “eventlocatie Amsterdam” of “congrescentrum Utrecht”. Is dit wel de juiste manier om te zoeken naar een locatie? Je wilt namelijk een eventlocatie die goed bereikbaar is en dat zijn de locaties in bijvoorbeeld Amsterdam of Utrecht lang niet altijd. En de geografische locatie is ook niet alles, blijkt. Wat is nu echt belangrijk bij het zoeken (en vinden) van jouw ideale eventlocatie?

Locatieonderzoek

Vaak zul je uit gewoonte zoeken naar een eventlocatie in de buurt, als je een evenement gaat organiseren. Op zich een logische gedachte, maar als we kijken naar het locatieonderzoek dat GreaterVenues heeft uitgevoerd, blijkt dat er aspecten zijn die veel belangrijker zijn dan het hebben van een locatie in de Randstad. 

Gezelligheid en huiselijkheid

De uitstraling en sfeer van een locatie wordt door veel bedrijven genoemd als het belangrijkste criterium om wel of niet voor een locatie te kiezen. Een goede uitstraling kan zorgen voor een sfeer waarin mensen goed kunnen samenwerken, leren of overleggen. Een goede eventlocatie is gezellig, huiselijk en heeft geen kantoor-gevoel.

Bereikbaarheid

In het locatieonderzoek is een grote toename te zien van mensen die een hogere prioriteit stellen aan de bereikbaarheid van een locatie en de parkeergelegenheid die een locatie biedt. Logisch ook, want binnen de Randstad ben je soms langer onderweg dan naar een eventlocatie buiten de ring. Neem ons eigen Safari Meeting Centre, gelegen aan de rand van Arnhem, en ligt bij twee snelwegen (A12 en A50) waardoor onze locatie vanuit heel Nederland zeer makkelijk te bereiken is. Met buslijn 3 zijn gasten binnen een kwartier op Arnhem Centraal Station, vanuit waar er treinverbindingen zijn naar o.a. Amsterdam, Utrecht en Rotterdam.

Omgeving

De omgeving van de eventlocatie is ook erg belangrijk voor eventplanners. De omgeving is na de sfeer het belangrijkste criterium om wel of niet voor een locatie te kiezen. Uitkijken op mooie bossen of een levendige straat, maakt je event een stuk leuker dan een saai industrieterrein. Bovendien kan een alternatieve stad ook een mooie kans zijn om het evenement kleur te geven.

Bijzondere locatie

Mensen zoeken steeds vaker naar een bijzondere locatie om hun event te laten plaatsvinden. Het mag dan geen locatie zijn met een hoog ‘kroonluchter-gehalte’, die vallen minder goed in de smaak. De voorkeur gaat uit naar een locatie die huiselijk en authentiek is. Het Safari Meeting Center is hier weer een goed voorbeeld van: hier kijk je tijdens je congres, event of vergadering uit op de savanne van de Safari en het tropisch regenwoud van de Bush van Burgers’ Zoo. 

Conclusie

Als je de volgende keer dat je een event plant, buiten de Randstad probeert te denken, gaat er een heel land aan mooie locaties voor je open. Laat je niet beperken door jouw geografische plaatsing in Amsterdam of Utrecht, want de kans is groot dat je net zo snel (dan al niet sneller) bij een locatie buiten de Randstad bent.

Reacties


Meer nieuws


Een beetje plannen is het nieuwe normaal

Een beetje plannen is het nieuwe normaal

maandag, 17 augustus 2020

We krabbelen wel weer op na de corona-crisis maar voorlopig zullen een paar zaken net even wat anders lopen dan we gewend waren. Allemaal begrijpelijk, uiteraard, maar het gaat om veranderingen waar we niet zelf voor gekozen hebben. En dan gaan bij veel mensen van tevoren de nekharen al bijna overeind staan en de hakken in het zand!

Lees meer
Mogelijkheden (1,5 meter)

Mogelijkheden (1,5 meter)

maandag, 03 augustus 2020

Om uw bezoek veilig en verantwoord te laten verlopen hebben we druk gewerkt om aan de 1,5 meter-maatschappij te voldoen. In dit overzicht vindt u de informatie van het Safari Meeting Centre die voor u als opdrachtgever van belang is voor uw evenement.

 

 

 

Lees meer