Nieuwste Mercedes-truck is ‘giraffenproof’
Terug

Nieuwste Mercedes-truck is ‘giraffenproof’

dinsdag, 20 december 2016
Nieuwste Mercedes-truck is ‘giraffenproof’

Mercedes-Benz presenteerde dinsdag 13 december aan circa 180 zakelijke gasten een Arocs-truck die speciaal voor de Nederlandse markt is ontworpen in samenwerking met de fabriek in Stuttgart. De vrachtwagen is een vijf-asser met een rechtstreekse aandrijving van twee assen en een laadvermogen tot 50.000 kilo. De indrukwekkende truck had geen enkele moeite met het ruige terrein van onze savanne en bleek bovendien honderd procent ‘giraffenproof’! De nieuwsgierige giraffen bekeken de zwaargewicht met enig ontzag en respect.

Speciaal voor de Nederlandse markt

Mercedes-Benz heeft in samenwerking met de fabriek in Stuttgart speciaal voor de Nederlandse markt een nieuw type vrachtwagen ontworpen: de Arocs. In de omliggende landen mogen vrachtwagens tot maximaal 40.000 kilo geladen worden, maar Nederland vormt een uitzondering omdat in ons land een maximum van vijf ton is toegestaan. Om die reden is deze Arocs met vijf assen uitgerust, zodat het gewicht optimaal verdeeld wordt, en is deze uitvoering speciaal voor de Nederlandse markt geschikt.

Innovatief bedrijf

Mercedes-Benz staat sowieso bekend als een innovatief bedrijf. Zo liet Mercedes zich voor het ontwerp van de Mercedes-Benz Bionic inspireren door de vorm van de koffervis. Op het innovatiesymposium in Washington presenteerde Mercedes in 2005 de ‘bionic car’ die uitblinkt door zijn lage verbruik en lage uitstoot. De ‘bionic car’ is een studiemodel waarbij speciale aandacht is besteed aan aërodynamica, veiligheid, comfort en milievriendelijkheid. De koffervis is in de Ocean van Burgers’ Zoo te bewonderen en valt op door zijn afwijkende vorm.

Inspirerende zakelijke bijeenkomst

Op dinsdag 13 december genoten circa 180 zakelijke gasten van Mercedes-Benz van een inspirerende zakelijke bijeenkomst in het Safari Meeting Centre. Als intermezzo van het programma verzamelde de nieuwsgierige menigte gasten zich op het Safari-terras van het Arnhemse congrescentrum, waar zij de Arocs zonder enige moeite het ruwe terrein van de savannevlakte zagen trotseren. De nieuwsgierige giraffen en zebra’s namen van dichtbij een kijkje bij de indrukwekkend grote truck. 

Reacties


Meer nieuws


Zo organiseer je een duurzaam evenement

Zo organiseer je een duurzaam evenement

woensdag, 30 oktober 2019

Duurzaamheid en zorg voor onze wereld moet bij iedereen inmiddels wel een punt op de agenda zijn. Als bedrijf wil je natuurlijk graag laten zien dat je hard probeert bij te dragen aan een betere wereld. Dat doe je door je eigen bedrijfsvoering te verduurzamen, maar je laat het ook zien door dingen je je organiseert.

Lees meer