Nieuwste Mercedes-truck is ‘giraffenproof’
Terug

Nieuwste Mercedes-truck is ‘giraffenproof’

dinsdag, 20 december 2016
Nieuwste Mercedes-truck is ‘giraffenproof’

Mercedes-Benz presenteerde dinsdag 13 december aan circa 180 zakelijke gasten een Arocs-truck die speciaal voor de Nederlandse markt is ontworpen in samenwerking met de fabriek in Stuttgart. De vrachtwagen is een vijf-asser met een rechtstreekse aandrijving van twee assen en een laadvermogen tot 50.000 kilo. De indrukwekkende truck had geen enkele moeite met het ruige terrein van onze savanne en bleek bovendien honderd procent ‘giraffenproof’! De nieuwsgierige giraffen bekeken de zwaargewicht met enig ontzag en respect.

Speciaal voor de Nederlandse markt

Mercedes-Benz heeft in samenwerking met de fabriek in Stuttgart speciaal voor de Nederlandse markt een nieuw type vrachtwagen ontworpen: de Arocs. In de omliggende landen mogen vrachtwagens tot maximaal 40.000 kilo geladen worden, maar Nederland vormt een uitzondering omdat in ons land een maximum van vijf ton is toegestaan. Om die reden is deze Arocs met vijf assen uitgerust, zodat het gewicht optimaal verdeeld wordt, en is deze uitvoering speciaal voor de Nederlandse markt geschikt.

Innovatief bedrijf

Mercedes-Benz staat sowieso bekend als een innovatief bedrijf. Zo liet Mercedes zich voor het ontwerp van de Mercedes-Benz Bionic inspireren door de vorm van de koffervis. Op het innovatiesymposium in Washington presenteerde Mercedes in 2005 de ‘bionic car’ die uitblinkt door zijn lage verbruik en lage uitstoot. De ‘bionic car’ is een studiemodel waarbij speciale aandacht is besteed aan aërodynamica, veiligheid, comfort en milievriendelijkheid. De koffervis is in de Ocean van Burgers’ Zoo te bewonderen en valt op door zijn afwijkende vorm.

Inspirerende zakelijke bijeenkomst

Op dinsdag 13 december genoten circa 180 zakelijke gasten van Mercedes-Benz van een inspirerende zakelijke bijeenkomst in het Safari Meeting Centre. Als intermezzo van het programma verzamelde de nieuwsgierige menigte gasten zich op het Safari-terras van het Arnhemse congrescentrum, waar zij de Arocs zonder enige moeite het ruwe terrein van de savannevlakte zagen trotseren. De nieuwsgierige giraffen en zebra’s namen van dichtbij een kijkje bij de indrukwekkend grote truck. 

Reacties


Meer nieuws


Een beetje plannen is het nieuwe normaal

Een beetje plannen is het nieuwe normaal

maandag, 17 augustus 2020

We krabbelen wel weer op na de corona-crisis maar voorlopig zullen een paar zaken net even wat anders lopen dan we gewend waren. Allemaal begrijpelijk, uiteraard, maar het gaat om veranderingen waar we niet zelf voor gekozen hebben. En dan gaan bij veel mensen van tevoren de nekharen al bijna overeind staan en de hakken in het zand!

Lees meer
Mogelijkheden vanaf 15 oktober

Mogelijkheden vanaf 15 oktober

maandag, 03 augustus 2020

Om uw bezoek veilig en verantwoord te laten verlopen hebben we druk gewerkt om aan de 1,5 meter-maatschappij te voldoen. In dit overzicht vindt u de informatie van het Safari Meeting Centre die voor u als opdrachtgever van belang is voor uw evenement.

 

 

 

Lees meer
Wie is nu de mol? Iedereen!

Wie is nu de mol? Iedereen!

dinsdag, 07 april 2020

De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus dwingen ons allemaal tot flinke aanpassingen van ons gedrag. Een dergelijke gedragsverandering van een heel volk is normaliter niet makkelijk voor elkaar te krijgen; maar een moreel appel in combinatie met een scheutje angst heeft razendsnel resultaat geboekt.

Lees meer