Nieuwste Mercedes-truck is ‘giraffenproof’
Terug

Nieuwste Mercedes-truck is ‘giraffenproof’

dinsdag, 20 december 2016
Nieuwste Mercedes-truck is ‘giraffenproof’

Mercedes-Benz presenteerde dinsdag 13 december aan circa 180 zakelijke gasten een Arocs-truck die speciaal voor de Nederlandse markt is ontworpen in samenwerking met de fabriek in Stuttgart. De vrachtwagen is een vijf-asser met een rechtstreekse aandrijving van twee assen en een laadvermogen tot 50.000 kilo. De indrukwekkende truck had geen enkele moeite met het ruige terrein van onze savanne en bleek bovendien honderd procent ‘giraffenproof’! De nieuwsgierige giraffen bekeken de zwaargewicht met enig ontzag en respect.

Speciaal voor de Nederlandse markt

Mercedes-Benz heeft in samenwerking met de fabriek in Stuttgart speciaal voor de Nederlandse markt een nieuw type vrachtwagen ontworpen: de Arocs. In de omliggende landen mogen vrachtwagens tot maximaal 40.000 kilo geladen worden, maar Nederland vormt een uitzondering omdat in ons land een maximum van vijf ton is toegestaan. Om die reden is deze Arocs met vijf assen uitgerust, zodat het gewicht optimaal verdeeld wordt, en is deze uitvoering speciaal voor de Nederlandse markt geschikt.

Innovatief bedrijf

Mercedes-Benz staat sowieso bekend als een innovatief bedrijf. Zo liet Mercedes zich voor het ontwerp van de Mercedes-Benz Bionic inspireren door de vorm van de koffervis. Op het innovatiesymposium in Washington presenteerde Mercedes in 2005 de ‘bionic car’ die uitblinkt door zijn lage verbruik en lage uitstoot. De ‘bionic car’ is een studiemodel waarbij speciale aandacht is besteed aan aërodynamica, veiligheid, comfort en milievriendelijkheid. De koffervis is in de Ocean van Burgers’ Zoo te bewonderen en valt op door zijn afwijkende vorm.

Inspirerende zakelijke bijeenkomst

Op dinsdag 13 december genoten circa 180 zakelijke gasten van Mercedes-Benz van een inspirerende zakelijke bijeenkomst in het Safari Meeting Centre. Als intermezzo van het programma verzamelde de nieuwsgierige menigte gasten zich op het Safari-terras van het Arnhemse congrescentrum, waar zij de Arocs zonder enige moeite het ruwe terrein van de savannevlakte zagen trotseren. De nieuwsgierige giraffen en zebra’s namen van dichtbij een kijkje bij de indrukwekkend grote truck. 

Reacties


Meer nieuws


Eventlocatie nodig? Denk verder dan de Randstad

Eventlocatie nodig? Denk verder dan de Randstad

woensdag, 15 januari 2020

In de zoektocht naar een goede eventlocatie, denken veel event organisatoren snel aan (grote) steden in de Randstad. Grote kans dat je zoekt op “eventlocatie Amsterdam” of “congrescentrum Utrecht”. Is dit wel de juiste manier om te zoeken naar een locatie? Je wilt namelijk een eventlocatie die goed bereikbaar is en dat zijn de locaties in bijvoorbeeld Amsterdam of Utrecht lang niet altijd. En de geografische locatie is ook niet alles, blijkt. Wat is nu echt belangrijk bij het zoeken (en vinden) van jouw ideale eventlocatie?

Lees meer
Dit ​moet je doen voor een soepele registratie bij jouw evenement 

Dit ​moet je doen voor een soepele registratie bij jouw evenement 

woensdag, 11 december 2019

Het registratiemoment is vaak een van de eerste contactmomenten die je hebt met je bezoekers. Je hoopt natuurlijk dat ze met volle teugen genieten van al je goede presentaties, maar je krijgt niet snel nog een kans om een eerste indruk te maken. Met zo’n goede eerste indruk voorkom je dat mensen niet op komen dagen. Daarom is juist het registratiemoment een belangrijk punt om goed op orde te hebben. In dit artikel bespreken we wat je kunt doen om de registratie soepel te laten verlopen.

Lees meer
Arnhem het podium voor een meerdaags event

Arnhem het podium voor een meerdaags event

vrijdag, 22 november 2019

en internationaal event organiseren in Nederland.. vaak wordt er dan gekozen voor Amsterdam. Maar Nederland heeft uiteraard veel meer te bieden, zo bewijst Wisse Kommunikatie met het ‘Data Know Better’-event dat zij oktober dit jaar organiseerde. De organisatie besloot het over een andere boeg te gooien en het internationale gezelschap in Arnhem te ontvangen. 

Lees meer