Exclusieve Avondopenstelling

Wanneer de deuren voor de dagbezoekers sluiten, gaan zij open exclusief voor u en uw gasten!

Een zomeravond in Burgers' Zoo

Als in de zomer de dagen lang en aangenaam zijn, gaan de dieren in de avond later naar hun stallen. Dit geeft ons de mogelijkheid om exclusieve avonden te organiseren voor bedrijven of verenigingen. Op deze avonden kunt u mee met een tropische rondleiding door de Mangrove, een duik in het diepe nemen in de Ocean met een kijkje achter de schermen en kunt u zich laten verrassen door de weetjes en dierattributen van de gidsen. De kinderen kunnen zich om laten toveren tot dier en kunnen klimmen en klauteren in de verschillende speeltuinen.

De mangrove van dichtbij 

In Burgers' Mangrove start de reis over een brug door de mangrovebossen, het leefgebied van de wenkkrabben en de degenkrabben. Door het eb en vloed zijn er verschillende omstandigheden waar maar weinig planten soorten kunnen overleven. Als u goed door de hoge struiken heen kijkt kunt u ook verschillende vogeltjes vinden op de route. Daarna zwemmen de Caribische zeekoeien vlak langs u heen, door een 12 meter lange panorama ruit kunt u deze dieren bewonderen. De gehele route wordt u begroet door 18 verschillende soorten kleurrijke vlinders die om u heen vliegen. 

Minimaal elk kwartier start een rondleiding bij de deur van de Mangrove.

Rondleidingen duren circa 20 minuten, bij het startpunt staat een gids met een infotafel over vlinders.

Achter de schermen bij de Ocean 

Tijdens deze avonden bieden wij exclusieve rondleidingen achter de schermen door de Burgers' Ocean. U ziet het grootste levende koraalrif van Europa nu vanaf bovenaf of neem een kijkje in een reusachtig haaienbassin. 

In techniek geïnteresseerde bezoekers kunnen hier hun hart ophalen. Enorme filtersystemen zorgen ervoor dat het water van de tropische vissen van optimale kwaliteit blijft. 

Ook hier staan Burgers’ gidsen klaar om u uit te leggen hoe de haaien worden gevoerd en waarom er bij de koralen kunstmatig maanlicht schijnt.

Gidsen nemen u mee in de dierenwereld

Langs een wandeltocht door de dierentuin staan er verschillende gidsen die alles kunnen vertellen over het dier- en platenleven. Zo zijn er informatietafels waarbij gidsen u alles kunnen vertellen over de tropische dieren en planten uit de Bush. In de Ocean kunnen zij u alles over bijzondere vissen en hun gedrag vertellen. Ook het tropenbos heeft geen geheim meer voor u nadat onze gidsen u en uw gasten alles vertellen over de voeding en vertering van bijvoorbeeld de python en de tijger. 

Praktische informatie

De entreeprijs voor gasten vanaf 4 jaar, inclusief alle bovenstaande activiteiten en inclusief parkeerkosten, bedraagt slechts € 11,50 exclusief btw per persoon. De entree voor kinderen tussen 0-3 jaar is gratis. Een avondopenstelling is mogelijk voor groepen vanaf 1.500 personen vanaf 4 jaar. Het park zal voor uw gasten geopend zijn van 16.00 tot 20.00 uur. De datum voor de exclusieve avondopenstelling wordt in overleg met u gepland op een vrijdag of zaterdag in de periode van half mei tot half september.

Bent u enthousiast geworden over een Avondopenstelling? Neem dan contact met ons op, wij denken graag met u mee over de mogelijkheden.