Hoe versterk je jouw evenement met verhalen?
Terug

Hoe versterk je jouw evenement met verhalen?

vrijdag, 22 februari 2019
Hoe versterk je jouw evenement met verhalen?

Evenementen en verhalen, wat hebben ze met elkaar gemeen? Wat kan een verhaal voor jouw evenement betekenen? Hoe kun je hiermee je publiek bereiken? We nemen je deze keer graag mee in ons eigen verhaal, dat gaat over bio-inspiratie.

Wat doen verhalen?

Verhalen gaan over mensen, over hun belevenissen, over het leven. Verhalen blijven je bij, omdat je ze gelooft. Ze maken je enthousiast, ze verbazen, ontroeren. Ze doen je wat. Verhalen bevestigen ook, of ontkrachten juist, ze geven betekenis. Elke organisatie heeft een verhaal. En op bepaalde momenten wil je dat expliciet vertellen, bijvoorbeeld tijdens een relatiedag, teambuilding, een symposium of een andere zakelijke bijeenkomst.

Persoonlijke boodschap

Voor een zakelijk evenement stel je een programma op, nodig je gasten en sprekers uit, allemaal met een doel: het overbrengen van jouw boodschap. Daarmee kun je je publiek:

  • Informeren
  • Inspireren
  • Motiveren
  • Overtuigen

Deze doelen bereik je als de boodschap echt binnenkomt en het mensen in beweging zet. Vertel daarom expliciet jouw verhaal. Waarom organiseer je het evenement, wat drijft je, waarom doe je wat je doet, hoe wil je dat bereiken? Je hoeft overigens niet altijd zelf aan het woord te zijn. Laat ook jouw klanten eens hun persoonlijke verhaal of hun ervaring met jouw organisatie vertellen.

Hoe gebruiken wij het verhaal van de natuur?

Als Safari Meeting Centre hebben we ook een boodschap over te brengen. Dat gaat over, hoe kan het ook anders, de kracht van de natuur. Hoe de natuur en specifiek het dierenrijk ons tot grote inspiratie kan zijn. En hoe we ervan kunnen leren door te imiteren. Bio-inspiratie vertaalt zich in onder andere lezingen, rondleidingen en workshops die we voor allerlei zakelijke meetings verzorgen. Hoe pakken we dat aan?

Inspirerende locatie van de dierentuin

De locatie van ons congrescentrum middenin Burgers’ Zoo vertelt een verhaal op zich. Vergaderruimtes met adembenemend uitzicht op ons eigen tropische regenwoud. Lodges waar je je vanaf het balkon met neushoorns, giraffes en zebra’s die voorbijkomen compleet op de Afrikaanse savanne waant. Ook de inpandige ruimtes, zoals het auditorium en de foyer met de longneck bar, zijn geheel in Afrikaanse stijl uitgevoerd. Je beleeft de natuur doordat je er zo middenin zit.

Laagdrempelig thema’s bespreken

We gebruiken de natuur als spiegel. Het dierenrijk vertelt ons veel over onszelf en het helpt diverse zakelijke onderwerpen op een laagdrempelige manier bespreekbaar te maken. Zo trekken we parallellen met apen als efficiënte managers en elanden als boekhouders. We vertellen – via ons eigen platform, maar ook in de Financiële Telegraaf, MT en De Boerderij - hoe de neushoornvogel zich heeft gespecialiseerd om te kunnen overleven en hoe stokstaartjes meesters in taakverdeling zijn geworden. Een greep uit de ontelbare hoeveelheid onderwerpen en thema’s die de natuur rijk is.

Pas het zelf toe met jouw eigen verhaal

Laat onze voorbeelden eens op je inwerken en bedenk hoe je dit zelf toepast met jouw eigen verhaal. Welke parallellen kun jij trekken met “de echte wereld”? Of betrek een professionele verhalenverteller of een inspirerende spreker bij jouw voorbereidingen. Bespreek eens wat deze voor verhaal kan maken van de boodschap die jij wilt uitdragen.

Meer weten?

Ben je enthousiast geworden over onze benadering van bio-inspiratie? Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een zakelijke bijeenkomst, teambuilding of personeelsuitjes? Neem contact met ons op. Nog beter, kom langs en ervaar ons verhaal zelf en ontdek hoe we jouw bezoekers kunnen inspireren.

Dit artikel is geschreven door Josine Wouters, Hoofd Sales & Events van het Safari Meeting Centre. Dit artikel verscheen eerder op events.nl.

Reacties


Meer nieuws


Wie is nu de mol? Iedereen!

Wie is nu de mol? Iedereen!

dinsdag, 07 april 2020

De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus dwingen ons allemaal tot flinke aanpassingen van ons gedrag. Een dergelijke gedragsverandering van een heel volk is normaliter niet makkelijk voor elkaar te krijgen; maar een moreel appel in combinatie met een scheutje angst heeft razendsnel resultaat geboekt.

Lees meer
Wat je niet moet vergeten bij het versturen van de uitnodigingen

Wat je niet moet vergeten bij het versturen van de uitnodigingen

woensdag, 11 maart 2020

Het versturen van een uitnodiging klinkt simpel, maar er komt meer bij kijken dan je denkt. Je begint met aankondiging van je event voordat je de officiële uitnodiging verstuurt, en vraag je aan je gasten of ze die datum vrij kunnen houden. Maar naar wie mag je die uitnodiging eigenlijk allemaal sturen? En wat zet je dan in zo’n uitnodiging?

Lees meer
De hyena hoeft geen Facebook

De hyena hoeft geen Facebook

vrijdag, 21 februari 2020

Mensen raken al sinds mensenheugenis geïnspireerd door de natuur. Allereerst natuurlijk omdat we er zelf deel van uitmaken. Maar daarnaast kunnen we ook veel leren van dieren en natuur. 

Lees meer