Leer en imiteer met bio-inspiratie in de agri-sector

Bio-inspiratie voor de agri-sector

Managers van moderne organisaties in de agriculturele sector kunnen veel inspiratie uit de natuur halen met betrekking tot actuele thema’s die op hun vakgebied spelen. Biologen verbonden aan het Safari Meeting Centre van Koninklijke Burgers’ Zoo nemen u met fascinerende praktijkvoorbeelden mee naar het dierenrijk. Hieronder vindt u een overzicht van extra activiteiten waarmee u van uw congres, relatiedag, vergadering, training of personeelsfeest een unieke ervaring kunt maken! Wilt u uw organisatie laten inspireren door de natuur? Bel of mail ons dan via: 

026 35 37 201 of events@burgerszoo.nl.

Ontvang het gratis informatiepakket!

In het informatiepakket vindt u een overzicht van extra activiteiten waarmee u van uw congres, relatiedag, vergadering, training of personeelsfeest een unieke ervaring kunt maken! 

Safari Meeting Centre

Midden in het Arnhemse dierenpark Burgers’ Zoo ligt het Safari Meeting Centre, een modern congrescentrum voorzien van alle zakelijke faciliteiten. Aan de ene zijde kijkt u uit over de giraffen, zebra’s, antilopen en neushoorns van de uitgestrekte Oost-Afrikaanse savanne. Aan de andere zijde heeft u een prachtig uitzicht over het tropisch regenwoud. Naast uitstekende ontbijt-, lunch- en dinerfaciliteiten, kunt u uw zakelijke congres, vergadering of symposium verrijken met inhoudelijke lezingen, workshops en rondleidingen over de fascinerende wereld van het dieren- en plantenrijk.

Bekijk onze locaties

Themawandeling

Themawandeling Bio-inspiratie met lunch of diner

In een 75 minuten durende rondleiding door Burgers’ Zoo worden technische en sociobiologische voorbeelden van imitatie van de natuur door de mens besproken. Anatomische bijzonderheden en bepaalde microstructuren van dieren en planten worden door onderzoekers als basis voor hun uitvindingen gebruikt. Deze inspirerende wandeling kan een inhoudelijke en motiverende aanvulling zijn op een personeelsdag of bedrijfsevenement. 

Themawandeling

Lezing

Lezing 'Dieren als efficiënte managers en boekhouders'

Niets menselijks is de dieren vreemd: zelfs niet qua managementvraagstukken. Een bioloog van de dierentuin biedt de zakelijke gasten een verrassende kijk op de dierenwereld! Door combinaties te maken van de biologische kennis die in het dierenpark aanwezig is en deze te vertalen naar herkenbare, actuele managementvraagstukken, kunnen uw zakelijke bijeenkomsten naar wens worden verrijkt en verdiept.

Bekijk lezing

Biomimicry

Biomimicry lezing

Werken uw mensen net zo efficiënt samen als stokstaartjes? Deze dieren leven in een hechte familiegroep, waarbij verschillende taken handig verdeeld worden. Tijdens de lezing 'Biomimicry' leren u en uw gasten alles over de parallellen van de dierenwereld en mensen. De lezing bevat allerlei voorbeelden uit het veld op het raakvlak tussen natuur en techniek en belicht de achtergrond van biomimicry. Ideaal voor groepen die niet de tijd hebben voor een rondleiding met dit thema. 

Bekijk lezing

Jachtluipaard

Jachtluipaard versus zadeljakhals: specialisatie of generalisatie?

Is uw organisatie een echte vakspecialist net als de cheeta? Of bent u juist een slimme generalist, zoals de zadeljakhals? Lees alles over de voor- en nadelen voor beide roofdieren!

Lees het artikel

Symbiose:

Symbiose: samenwerking met wederzijdse voordelen

Werkt u net zo nauw samen met een collega als de anemoonvis en de anemoon? Of herkent u in uw vakgebied juist parasitaire samenwerkingen zoals de rafflesia die de liaan leegzuigt?

Lees het artikel

Leiderschapsstijlen

Leiderschapsstijlen van mensapen

Wat kenmerkt uw leiderschapsstijl? Bent u net als de gorilla een Grote Vriendelijke Reus die de groep beschermt? Of bent u sociaal vaardig, maar even wispelturig als de chimpansee?

Lees het artikel

Een

Een tropisch regenwoud managen

Hoe kun je een complex ecosysteem als een tropisch regenwoud managen, waarin planten én dieren een belangrijke rol spelen? En waarom moet daar elk jaar 25.000 kilo gesnoeid worden?

Lees het artikel

Ongewenste

Ongewenste kruisingen tussen wild en vee

De mens heeft al duizenden jaren geleden wilde schapen, geiten, runderen en varkens gedomesticeerd. Zelfs onze trouwe viervoeter de hond komt voort uit de wolf in een geschiedenis die vele millennia terugvoert. 

Lees het artikel

Professioneel

Professioneel gerunde fokprogramma’s in dierenparken

Veeteeltbedrijven zijn welbekend met intensieve fokprogramma’s om raszuivere koeien, schapen en varkens voor de toekomst te waarborgen. Maar hoe werkt dat eigenlijk in een modern dierenpark? 

Lees het artikel

Boeren

Boeren spelen essentiële rol bij herintroductie gieren

Burgers’ Zoo heeft in samenwerking met natuurbeschermers op succesvolle wijze monniksgieren in Frankrijk en vale gieren in Bulgarije in het wild uitgezet. Boeren spelen een essentiële rol in het succes van deze herintroductieprojecten.

Lees het artikel

Duurzaamheid

Duurzaamheid in de bedrijfsvoering

Duurzaam ondernemen is ‘hot’ in moderne agrarische bedrijven. De consument wordt steeds kritischer en mondiger en eist tekst en uitleg hoe een bepaald product tot stand is gekomen. Welke processen hebben er plaatsgevonden?

Lees het artikel

Varken

Varken versus (wratten)zwijn: nuttig of juist schadelijk?

Hoe de mens naar bepaalde diersoorten kijkt, hangt nauw samen met de (leef)omstandigheden waarin we met die diersoorten geconfronteerd worden. Mens-dierconflicten komen steeds vaker voor. 

Lees het artikel

Twee

Twee stuks groente: maar nauwelijks fruit!

Mensen doen onbewust nog wel eens wat aannames die niet met de praktijk overeenkomen als het om voedsel voor de dieren in moderne dierenparken gaat. Tijd om vier van de meest voorkomende gedachtes eens onder de loep te nemen!

Lees het artikel